nlc.hu
Sztárok

Mérai Kata véleménye

Mérai Kata szerint nem lesz nyugdíja, így még sokáig fog dolgozni

A Barátok közt egykori sztárjának határozott véleménye van a jövőjéről.

Ahogy korábban megírtuk, Mérai Kata tavaly magyarból, matematikából és történelemből is újraérettségizett, hogy felvételezhessen az egyetemre. A színésznő végül felvételt nyert a Dunaújvárosi Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakára, méghozzá levelező tagozatra, hogy a tanulás mellett az életének más területein is helyt tudjon állni. 

„Az ember addig él, amíg kíváncsi. Annyi minden van a világban, nem lehet megelégedni azzal, amit elértünk, és belekényelmesedni. Amikor az embernek gyereke lesz, sokszor azt mondja magának: Mennyi mindenre kíváncsi lettem volna még… Aztán a gyereknevelés elviszi a fókuszt. De amikor 15 éves lesz a gyereked, tudomásul kell venni, hogy leválik rólad. Ilyenkor kell visszanyúlni ahhoz, ami egykor érdekelt. Legyen az asztalosság, fodrászat, jog, növényápolás, sminkelés, bármi” – nyilatkozta Kata a Story magazin őszi különszámában, majd arról is vallott, mi a véleménye a következő évtizedekről.

Mérai Kata

Mérai Kata (Fotó: Trenka Attila)

„Innen üzenem mindenkinek, hogy nem lesz nyugdíja! Szerintem 75 évesen is aktívan fogok dolgozni. Most 51 éves vagyok, ami azt jelenti, hogy van még egy élet előttem. Van mögöttem 25 évnyi megszerzett tudás és tapasztalat, ami nem eldobandó, és ami társul a frissen megszerzett tanulmányaimhoz. Nem a kétségbeesés hajt, mint huszonévesen, amikor azon gondolkodtam, mi lesz velem az életemben, hanem a kíváncsiság. Ezzel pedig szeretném inspirálni az embereket. A saját gyerekemnek is azt tanítom: nem az a baj, ha térdre rogysz, hanem az, ha nem állsz fel. Merjünk többek lenni önmagunknál! Ne másokhoz mérjük magunkat, hanem önmagunkhoz” – tette hozzá az édesanya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top