nlc.hu
Sztárok
Kísértethistóriák világsztárokról

Egy hotelben kísértett Marilyn Monroe szelleme

Elhunyt világsztárokkal kapcsolatban számos kísértethistória kering. Ezek közül idézünk most fel néhányat.

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe 1962. augusztus 4-én túladagolás következtében halt meg Los Angeles-i otthonában. A szomszédok és az ingatlan látogatói ezt követően többször is arról számoltak be, hogy látták a színésznő nyughatatlan szellemét a kertben bolyongani.

Marilyn Monroe (Fotó: Getty Images)

Marilyn Monroe (Fotó: Getty Images)

A néhai világsztár emellett állítólag a Hollywood Roosevelt Hotelben is kísértett. A második emeleti lakosztályában sokáig ott állt még egész alakos tükre. Halála után a hotel dolgozói azt állították, hogy egy szőke hajú nő szomorú tükörképét látták benne.

Elvis Presley

Úgy tartják, hogy Elvis Presley 1977. augusztus 16-án bekövetkezett halála óta a Las Vegas Hilton kulisszái között kísért, ahol 1969 és 1976 között lépett fel. Egy régi barátját, Wayne Newtont nem sokkal a rock’n’roll királyának halála után felkérték, hogy adjon műsort a szállodában. A repertoár egy része Elvis-dalokból állt, ezzel tisztelegve az elhunyt előtt. Az előadás előtt Newtonnak azt mondták, hogy a színház erkélye üres lesz. Amikor aztán a műsor elkezdődött, a hangrendszer elhallgatott és a fények kialudtak, Newton pedig állítása szerint magát Elvist pillantotta meg az erkélyen.

Elvis Presley

Elvis Presley (Fotó: Keystone/Getty Images)

„Az igazság az, hogy láttam Elvist aznap este. Egy nagyon különleges üzenetet kaptam egy barátomtól, akit nagyon szerettem. Boldog volt ott, ahol van, és azt akarta, hogy tudjam, jól van. Ez az egyik legnagyszerűbb emlékem” – idézte fel Newton egy későbbi nyilatkozatában.

Lucille Ball

Lucille Ball 1954-ben költözött Beverly Hills-i házába, melyhez élete végéig ragaszkodott. Otthonát először első  férjével, Desi Arnazzal osztotta meg, majd válásuk után is az épületben élt tovább, amikor pedig újra férjhez ment Gary Mortonhoz, a férfi költözött a házba. 1989. április 26-án bekövetkezett halála szakíthatta csak el szeretett otthonától.

Lucille Ball

Lucille Ball (Fotó: Universal Pictures/De Carvalho Collection/Getty Images)

Amikor a házát új tulajdonosok vásárolták meg, hatalmas felújítást hajtottak végre, amely drasztikusan megváltoztatta az épület külső megjelenését. Egy régi barát, aki elhaladt a ház mellett, látni vélt egy magas, vékony, vörös hajú nőt, aki a kerítésen át kémlelte azt, ami megmaradt. Amikor a nő felé fordult, Lucyt ismerte fel. Zavartnak tűnt, megkerülte a ház déli sarkát, majd eltűnt.

A ház lakói később arról számoltak be, hogy hangokat hallottak a padlásról, egyes ablakok titokzatos módon betörtek és a bútorok is mozogtak olykor a szobákban.

Walt Disney

Walt Disney 1955-ben nyitotta meg az első Disneylandet Kaliforniában. Még saját lakása is volt a vidámpark főutcáján. A legenda 1966. december 15-én hunyt el, az azóta eltelt évtizedekben pedig Disneyland számos dolgozója és látogatója is azt állította, hogy látni vélte Walt Disney szellemét a parkban bolyongani.

Walt Disney

Walt Disney (Fotó: Apic/Getty Images)

A rajzfilmrendező dohányos volt, a felesége azonban ügyelt arra, hogy gyerekek közelében ne lássák őt cigarettával a kezében, ezért Disney a lakás mögötti lépcsőházba járt ki dohányozni. Halála után a park biztonsági főnöke szinte minden este cigarettafüst szagát érezte a lépcsőházban. Bár többször is elbújt a lépcsőfordulóban, de soha senkit sem kapott rajta, hogy ott dohányozna, illetve cigarettacsikket sem talált, a füstszagot azonban rendszeresen érezte.  

John Belushi

John Belushi 1982. március 5-én halt meg túladagolásban, a Los Angeles-i Chateau Marmont motel 3-as számú bungalójában. Holttestét két nappal később a személyi edzője találta meg.

John Belushi

John Belushi (Fotó: Richard E. Aaron/Redferns)

1999-ben egy család ugyanott, a 3-as bungalóban szállt meg arra az időre, míg felújítást végeztek az otthonukban. Ottlétük alatt kétéves gyermekük láthatóan nagyon jól érezte magát, gyakran nevetett egy „vicces ember” jóvoltából. Később, amikor a gyerek édesanyja egy könyvet lapozgatott, amely bemutatta a szállodában egykor megszállt összes hírességet, a gyerek Belushi fényképére mutatott, és felkiáltott: „Vicces ember!”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top