nlc.hu
Sztárok

Katalin hercegné frizuráinak jelentése

Ilyen titkos üzeneteket küld Katalin hercegné a frizuráival

A királyi család tagjai talán nem kommunikálhatnak minden esetben nyíltan, de Katalin hercegné a frizuráival nagyon is tudatosan üzen.

Hetvenes éveket idéző frizurával jelent meg a nyilvánosság előtt a közelmúltban Katalin hercegné. Az új stílus egyesek szerint kevésbé elegáns, mint amit korábban megszokhattunk tőle, mások viszont úgy vélik, a fiatalos hajviselet egy modern leendő királyné képét vetíti elénk. Nem ez azonban az első alkalom, hogy a hercegné a frizurájával üzen. Mint a megjelenése más elemeit, úgy a hajviseleteit is nagyon tudatosan variálja és használja kommunikációs eszközként.  

Katalin hercegné

Az új frizura (Fotó: Jonathan Brady/PA Images via Getty Images)

„A középen elválasztott haj a Z generáció szinonimája, a hercegnő talán a fiatalabb korosztályt próbálja megszólítani”mutatott rá Ruby Jo Lomax, az RJL Education haj-, szépség- és esztétikai oktatási központjának alapítója a The Sun  riportjában.

A rajongók körében népszerű elmélet volt az is, hogy Katalin a várandósságai előtt azért változtatott viszonylag látványosan frizurát, hogy ezzel terelje el a figyelmet az akkor még be nem jelentett babavárásról. Így tett 2017-ben is, amikor Lajos herceggel volt várandós, ám még mielőtt ezt nyilvánosságra hozták volna, a hercegné a korábbinál rövidebb long bobot vágatott magának.

Katalin hercegné

Katalin hercegné 2017-ben Berlinben (Fotó: Getty Images)

Bár az évek során különféle hosszúságú, stílusú és színű frizurákat viselt, azonban időről időre visszatért a barna, loknis hajviselethez, mely az idők folyamán egyértelműen az egyik védjegyévé vált.

„Katalin minden tekintetben modern hercegné; magabiztos és ismeri önmagát, ezért ragaszkodik bizonyos jellegzetes stílusokhoz. A hosszú rétegek tökéletesen keretezik az arcát; ez egy kifinomult és időtlen megjelenés, amely illik a királyi család tagjához” – magyarázta a szakember. 

Katalin hercegné

Katalin a védjegyévé vált frizurával (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

És bár a loknis hajviselet minden bizonnyal a kedvence, olykor egyenes frizurát is hord. A szakértő szerint ezzel a hajviselettel fiatalosabbnak tűnik, illetve előtérbe helyezi az arcvonásait. 

„Nem titok, hogy Katalinnak lenyűgöző arcvonásai vannak, határozott állkapcsa és arccsontja. Ez a stílus – melyet eredetileg a melegebb éghajlatokon tett látogatásai során viselt – követte a hercegnőt Nagy-Britanniába, megmutatva ragyogó bőrét, kiemelve a tekintetét.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top