nlc.hu
Sztárok

Esztergályos Cecília nehezen engedte el az álmát

Fájdalmas vallomás: Esztergályos Cecília negyven éven át reménykedett benne, hogy lesz gyermeke

Azért, hogy álmát valóra váltsa, hatszor ment férjhez és ötször vált el, majd feladta a reménykedést.

Ha valakire, akkor Esztergályos Cecíliára nem mondhatnánk, hogy az évek múlása lassításra kényszeríti, ugyanis a közönség most is találkozhat vele a színpadon, sőt nagyszerű alkotásait is megcsodálhatják, a színésznő ugyanis festészetben és szobrászatban is igazán tehetséges, több kiállítást tudhat a háta mögött.

Esztergályos Cecília

Fotó: Nagy Zoltán

A művésznő 80 évesen is olyan, mint egy energiabomba, akivel egyszerűen élvezet beszélgetni. Ezúttal a Best magazinnak mesélt őszintén arról, sajnálja, hogy sosem lehetett belőle édesanya és nem telik el nap, hogy ne gondolna arra, bár lenne gyermeke.

 „Igen, hatszor mondtam ki a boldogító igent, ötször váltam. Imádtam férjhez menni, szerettem a ceremóniákat, a szertartásokat, de ennek a sok esküvőnek volt egy másik oka is. Egyik házasságomból sem születhetett gyermekem, pedig semmire nem vágytam jobban, mint arra, hogy legalább három legyen. 1963-ban áldott állapotban voltam, éppen Salgótarjánban a Tücsök című filmet forgattuk. Rubeolás lettem, el kellett vetetnem a gyermekemet. Többé nem lettem terhes. Minden házasságom arról szólt, hogy gyereket szülhessek. Szerelmes lettem, férjhez mentem, reménykedtem… Hátha ebből a csodából megfogan egy baba. Amikor ez nem sikerült – hiába szeretett a férjem, és én is őt –, elváltam, és újra próbálkoztam. Azt gondoltam, biztos nem bennem van a hiba, hisz egyszer már voltam áldott állapotban. Sajnos a gyerek utáni vágy egy idő után megkeseríti a párkapcsolatokat. Húsz évig, mind az öt házasságomban egyik orvostól mentem a másikig, hogy segítsen rajtam. Alávetettem magam fájdalmas beavatkozásoknak, de hiába. Aztán jött a hatodik szerelem, a hatodik házasság Fonyódi Péterrel… Aztán egyszer azt mondta nekem az édesanyám: »Cilike, Isten nem akarja, hogy anya légy, hagyd abba!« Az anyai intelemtől ráébredtem, igaza van, le kell tennem a terhet, amit cipeltem, nincs értelme tovább küzdenem.”

Viszont, mint mindig, most is pozitívan tekint a jövőbe, ugyanis rengeteg terve van még.

„Egyet biztosan tudok, imádok élni, és ha semmi komoly betegségem nem lesz, akkor 128 éves koromig szeretném folytatni. Annyi tervem van, hogy erre a negyvennyolc évre még szükségem van.

Best magazin címlap

Best címlap

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top