nlc.hu
Sztárok

Mészáros Lőrinc gyerekeknek adakozott.

Mészáros Lőrinc mindenki előtt csókolódzott Várkonyi Andreával

Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján tűnt fel.

Az üstökös gyorsaságával Magyarország leggazdagabb emberévé váló, 660 milliárd forintos vagyont összegereblyéző Mészáros Lőrinc támogatja a High-Tech Suli programot (HTS). Mészáros felesége, Várkonyi Andrea az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumi elnökeként indította útjára a tantermek digitalizációját elősegítő kezdeményezést. A milliárdos öltönyben, felesége fekete ruhában érkezett az ugyancsak a Mészáros nevére írt Magyar Bankholding belvárosi székházának báltermébe.

A pár röviddel érkezése után meg is csókolta egymást.

Várkonyi Andrea, az orvosból lett tévés nyitotta meg a rendezvényt, amiről a Blikk számolt be. 2020-ban indultunk el a High-Tech Suli Programmal. Ne felejtsük el, akkor már nyakig a koronavírus-járvány második hullámában voltunk. A lányom akkor még általános iskolásként távoktatásban tanult annak minden szépségével. Én a szülői oldalról tudom, hogy milyen nehéz volt ez az időszak, együtt írtuk a dolgozatokat és nagyon jó jegyeket szereztünk – villantott emberarcot közönségének a milliárdosfeleség.

A férjemet bizonyos dolgokra nem nehéz rávenni, ezek egyike az adományozás. Úgyhogy megkérdeztem, mit szólna hozzá, ha ebben a szegmensben nyitnánk egy ilyen kaput és valahogy segítenénk az iskolákat. Azt mondta, hogy természetesen, vágjunk bele

 – állította irányba hallgatóságát Várkonyi.

Mészáros és  Várkonyi ezután virágot és emlékplakettet kapott,

utóbbit a gyerekek által is rendszeresen használt lézervágóval készítették, ami a HTS-nek hála minden digitális teremben megtalálható. Horváth Ádám a High-Tech Suli Program szakmai vezetője előadásában a HTS programját ismertette. A tantermek felszerelése és a digitális, az informatikai eszközök biztosítása mellett ösztöndíjjal és továbbképzéssel segítik a tanárokat. Az alapítvány azt várja el az iskoláktól, hogy

legalább heti tizenöt órát tartsanak a digitális teremben,

több tantárgyat is oktassanak ott, illetve osszák meg az óravázlataikat, hogy más intézményekben is ötleteket meríthessenek belőlük. A digitális táblák és a laptopok mellett az iskolák 3D-s nyomtatót, sőt, oktatási célú robotokat is kapnak, amelyek segítségével megismerkedhetnek a diákok a programozással. Várkonyi még elmondta, hogy bővítenék a programot: „jelentős összeggel” újabb pályázati ciklust indítanak, amelynek kidolgozását heteken belül megkezdik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top