nlc.hu
Sztárok

Oroszlán Szonja akkor és most

Oroszlán Szonja ma is olyan, mint ovis korában – Nézd meg a gyerekkori fotóját!

Oroszlán Szonját lehet szeretni vagy nem szeretni, azt azonban senki sem vonhatja kétségbe, hogy óvodás fotóján leírhatatlanul cuki.

A kép, amit több mint 40 év után poroltunk le, 1981-ben készült Szonjáról, aki akkoriban ünnepelte a negyedik születésnapját, vagyis még óvodába járt. Mosolya már akkor pont olyan volt, mint most, természetesen dús és hullámos hajáról nem is beszélve!

Oroszlán Szonja

A most 46 éves színésznő a 2000-es években igazán felkapott volt, több színházi szerepben tündökölt, de a mozivásznon és szinkronhangként is találkozhattunk vele. 

Ez az eredeti szakmája

Népszerűség ide vagy oda, Szonja öt évre külföldre költözött, ami egyáltalán nem volt számára ismeretlen helyzet, az érettségi után ugyanis Bostonban tanult éneklést, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ezután kezdte meg tanulmányait. Gondoltad volna, hogy érettségijét egy budapesti közgazdasági szakközépben szerezte, német kétnyelvű külkereskedelmi ügyintéző osztályban, vagyis ez Szonja eredeti foglalkozása?

Az iskolapadba még többször is visszaült, lett egy bölcsészdiplomája és több színi kurzust is elvégzett Amerikában. Nem is csoda, hogy ezek után egymást érték a felkérések, első színházi szerepét a Katona József Színházban kapta a Dzsungel könyvében, majd játszott a Vígszínházban, a Pesti Színházban, a Centrál Színházban, a Játékszínben és a Madách színpadán is.

Oroszlán Szonja régen

Fotó: Fotocentrál – Archívum Story-Best

Az első filmszerepére 1998-ig kellett várnia, Jancsó Miklós Nekem lámpást adott kezembe az úr Pesten című produkciójában játszott. Ezután jött az Egy szoknya, egy nadrág, az Egy bolond százat csinál, a Magyar vándor, majd a Valami Amerika. Ez utóbbinak nemcsak szakmai sikereket köszönhet, hanem Szabó Győző barátságát is.

A színésszel szemmel láthatóan nagy közöttük az összhang, emiatt sokan és sokszor összeboronálták már őket, azonban nincs köztük több barátságnál. Ezt a kapcsolatot viszont tökéletesen kimaxolják, közös hobbijuk az edzés, aminek Szonja fittségét és remek formáját köszönheti. Mint mondta, nem volt mindig elégedett azzal, amit a tükörben látott, gimis korában kifejezetten elégedetlen volt az alakjával.

Oroszlán Szonja 2013-ban mindenkit meglepett azzal, hogy egy időre megvált szőke fürtjeitől, és barnára váltott. Bár ezzel is azt akarta nyomatékosítani, hogy szeretne kilépni a „szőke nős szerepekből”, mégis úgy gondoljuk, hogy az arany fürtök váltak a védjegyévé: nézd meg, mennyire édes volt velük már kiskorában is!

Ovis Oroszlán Szonja

Fotó: Fotocentrál.hu – Archívum Story-Best

Nyitókép: Fotocentrál.hu – Archívum Nők Lapja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top