nlc.hu
Sztárok

Kiadó Diana hercegnő gyerekkori otthona

Less be Diana hercegnő gyerekkori otthonába, amit már ki is bérelhetsz!

Pár héttel ezelőtt körülbelül 400 millió forintos áron kelt el a walesi hercegné egykori pulcsija, most azonban nyaralásra vagy egy rendezvényre is kibérelhető Diana egykori otthona.

Vannak elfeledett és újra felelevenülő divattrendek, azonban kétségtelen, hogy Diana hercegnő még 26 évvel a halála után is egy követendő stílusikon. A hercegnő mindig jó érzékkel nyúlt a ruhákhoz, éppen ezért megannyi általa hordott szettet akár napjainkban is simán tudnánk viselni. A halála után számos olyan ruhadarabját mutatták be, amelynek már-már szimbolikus jelentést tulajdonítottak. Erre jó példa a válása után viselt ikonikus fekete ruha, vagy éppen egy egyszerű pulcsi, amelyet pár hete közel 400 millió forintért árvereztek el. Persze akadhatnak furcsaságok is, hiszen a 42 évvel ezelőtti esküvői tortájának egy szelete is kalapács alá került. 

Már ki is lehet bérelni Diana egykori otthonát

Diana hercegnő gyerekkorának egy részét az angliai Northamptonshire-ben található Althorp-házban töltötte. A Spencer család több mint 500 éve van birtokában a 13 ezer hektáros területnek. Diana a Park House-ban született, és testvéreivel együtt ott is éltek egészen addig, amíg szülei válása után pár évvel édesapja meg nem örökölte a grófi címet, és át nem költöztek az Althorp House-ba. A birtok tulajdonosa jelenleg Diana bátyja, Charles, aki ugyan még mindig ott él, ennek ellenére minden nyáron engedélyezte a turisták látogatását. A házban számos műalkotás található, a könyvtárban pedig 10 ezer könyv is megtalálható az 1800-as évekből. 2014-ig pedig otthont adott egy kiállításnak is, amely a hercegnő életéből több mint 150 műtárgyat mutatott be, köztük az esküvői ruháját is. 

A 100 ezer négyzetméteres Althorp-ház.

KIbérelhető Diana hercegnő egykori otthona (Fotó: Getty Images)

A ház minden nyáron betekintést enged a külvilágnak, azonban már nemcsak turistaként lehet megtekinteni, hanem bérlőként is.

A 100 ezer négyzetméteres és 31 hálószobával ellátott épület akár már 54 vendég elszállásolására, illetve egy 500 fő befogadására is alkalmas rendezvényhelyszínként is elérhető.

A költségek magában foglalják a komornyik szolgáltatást, egy csapat magánszakácsot, egy takarítószemélyzetet, továbbá a recepciósi teendőkhöz hasonló concierge szolgáltatást is. Az árat persze nem hozták nyilvánosságra, így azt csak külön érdeklődés esetén árulják el. 

A hercegnőt is ide temették el 

Diana az Althorp-házban van eltemetve a tó közepén kialakított kis szigeten. A tó közelében egy idézetekkel ellátott emlékmű is található a sziluettjével karöltve. A Spencer család 36 tölgyfát is ültetett a birtokra, amely a hercegnő éveit szimbolizálja.

John Spencer második feleségével, Spencer grófnővel Althorp-ban.
Megnézem
Összes kép (10)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top