nlc.hu
Sztárok

Leonóra spanyol hercegné katonai esküje

A büszke apa! A 18 éves spanyol trónörökös az apja előtt tette le a katonai esküt

A 18 éves Leonóra spanyol hercegnő három évig lesz katonai kiképzésen, csak ezt követően mehet majd egyetemre.
Leonóra hercegnő

Mint minden szülő, VI. Fülöp spanyol király és Letícia királyné is nagyon büszke a két lányára. A 18 éves trónörökös Leonóra ráadásul augusztusban megkezdte a három évig tartó katonai kiképzését, északkelet-spanyolországi Zaragozai Katonai Akadémián. Erre azért van szükség, mert amikor Leonórából királynő lesz, a fegyveres erők főparancsnokává is válik.

Kiképzése első évet az említett akadémián tölti, a másodikat egy tengerészeti iskolában, a harmadikat pedig a Juan Sebastian de Elcano hajón, amely a spanyol haditengerészet kiképzésre használt négyárbócos szkúnere.

Két hónappal azután, hogy a hercegnő megkezdte a szolgálatot, október 6-án édesapja előtt letette az esküt. A király pedig nem is lehetett volna büszkébb a Leonórára. A spanyol himnusz után Fülöp szemlét tartott, és a lánya előtt is elsétált.

A katonai szolgálat miatt Leonórának csúsztatnia kell az egyetemi tanulmányait, valamint csak elvétve lesz szüleivel egy-egy hivatalos eseményen. Nagyon valószínű, hogy nem lehet ott barátja, Keresztély dán herceg (aki második a trónöröklési sorban – a szerk.) 18. születésnapi fogadásán, amin egyébként a belga, a holland és a norvég ifjú trónörökösek is megjelennek majd.

Nézd meg galériánkban, a büszke spanyol királyi családot!

A spanyol Leonóra hercegnő
Megnézem
Összes kép (7)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top