nlc.hu
Sztárok

Keresztély dán herceg és Maria Chiara kapcsolata

A 18 éves dán Keresztély herceg magánélete máris a címlapokra került

Úgy áradozott a fiatal olasz nő a dán hercegről, hogy arra még a nemzetközi sajtó is felfigyelt. Maria Chiara ráadásul májusban Budapesten is járt...

Ahhoz, hogy megértsük a dán Keresztély herceg szerepét, érdemes egy kis kitekintést tenni. Míg jelenleg a férfi uralkodók vannak többségben Európában, addig a következő generációban már sokkal vegyesebb lesz ez a társaság. De lássuk a mérleget.

Jelenlegi uralkodók lista:

  • Egyesült Királyság: férfi az uralkodó
  • Luxemburg: férfi az uralkodó
  • Hollandia: férfi az uralkodó
  • Spanyolország: férfi az uralkodó
  • Svédország: férfi az uralkodó
  • Dánia: nő az uralkodó
  • Norvégia: férfi az uralkodó
  • Monaco: férfi az uralkodó
  •  Liechtenstein: férfi az uralkodó
  • Belgium: férfi az uralkodó

A következő generáció:

  • Egyesült királyság: férfi a trónörökös
  • Luxemburg: férfi a trónörökös
  • Hollandia: nő a trónörökös
  • Spanyolország: nő a trónörökös
  • Svédország: nő a trónörökös
  • Dánia: férfi a trónörökös
  • Norvégia: férfi a trónörökös (de az ő utódja már nő lesz)
  • Monaco: férfi a trónörökös
  • Liechtenstein: férfi a trónörökös
  • Belgium: nő a trónörökös

És most fókuszáljunk Dániára. Itt jelenleg a több mint ötven éve uralkodó II. Margit ül a trónon. Őt követi majd a fia, Frigyes koronaherceg, akit pedig a legidősebb gyermeke, Keresztély követ. A herceg októberben lesz 18 éves, és három testvére van: Izabella 15 éves, Vince és Jozefina pedig 13 esztendősek.

Frigyes koronaherceg legidősebb gyermekét születése után sárgasággal kezelték, és bár még az első hivatalos fotóján is látszik a betegség jellegzetes tünete, egészséges és erős fiatalemberré cseperedett. A nevét nem a szülei választották, ugyanis Dániában sok évszázada fennálló hagyomány szerint a férfi uralkodók csak a Frigyes vagy a Keresztély keresztnevet kaphatják. Teljes neve egyébként: Frigyes Valdemár Henrik János. Szülei igyekeztek olyan gyermekkort biztosítani számára, ami leveszi a válláról a jövőbeli szerepével járó terhet. Így Keresztély teljesen átlagos óvodába járt, majd egy állami iskolában kezdte meg tanulmányait.

Egy csodás barátság…

Mikor kisgyermek volt, leginkább a cuki fotóit, és az aranyos grimaszolásait tették címlapra a magazinok, ám most, hogy kamasz lett, már más a helyzet.

A német Bild magazin például a napokban arról számolt be, hogy a hamarosan 18 éves Keresztély Bourboni Maria Chiara olasz hercegnővel múlatta az időt még májusban Monacóban. A fiatalok egy VIP-páholyban nézték végig a futamot a barátaikkal, és többször is megölelték egymást a verseny alatt.

Maria Chiara Keresztély herceggel és nővérével

Maria Chiara Keresztély herceggel és nővérével (Fotó: https://www.instagram.com/carolinadebourbon/)

A hercegnő idén a Corriere Della Sera olasz magazinban azt nyilatkozta, hogy Keresztély igazán jó barátja. Kétségtelen tény, hogy ők ketten már egészen kicsi koruktól kezdve ismerik egymást, hiszen a lány apja a keresztapja Keresztély húgának, Jozefinának.  „Ez egy csodás barátság, nagyon jól érezzük magunkat együtt. Keresztély nagyon sportos, szeret futni, teniszezni és elképesztően fegyelmezett. Ő és családja nagyon nyitottak. Nyugodt és higgadt, azzal együtt, hogy tudja, milyen szerep vár rá a jövőben.” Ugyanakkor arról is beszélt, hogy Európa számos hercegével és hercegnőjével is jóban van. „A spanyol VI. Fülöp király apám unokatestvére, így gyakran találkozom az ő lányával, Leonórával is. A belga királyi család gyakran volt vendégünk nyáron St. Tropez-ban. Az egyik legjobb barátom pedig Hannoveri Alexandra, Monacói Karolina hercegnő legkisebb lánya.”

Novák Katalin és Maria Chiara találkozása

„Az ellentétek vonzzák egymást” – sejtelmeskedett a Bild magazin újságírója utalva arra, hogy míg Maria Chiara szereti a tündöklést, addig Keresztély visszahúzódóbb alkat. Éppen ezért visszautasította azt az összeget is, amit a 18. születésnapja után kapna az államtól, mint jövendőbeli uralkodó. A helyi lapok értesülései szerint döntését azzal indokolta, hogy az egyetemi tanulmányaira akar koncentrálni, és nem tartja jogosnak az anyagi támogatást addig, amíg állandó dolgozó tagja a királyi családnak. 

Idén júniusban Maria Chiara és családja Magyarországra látogatott. Budapesten többek között a köztársasági elnökkel találkoztak. „Magyarországi hivatalos utazásunk során abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy találkozhattunk Novák Katalinnal, az ország köztársasági elnökével. Eredményei egyértelműen bizonyítják, hogy egy nő kemény munkája révén képes olyan inspiráló személy lenni a fiatalabb generáció számára. Éppen ezért édesapánk I. Ferenc Királyi Rend arany keresztjével tüntette ki” – írta Maria Chiara húga az Instagramon.

Novák Katalin, Maria Chiara és Maria Carolina

Novák Katalin, Maria Chiara és Maria Carolina (Fotó: https://www.instagram.com/chiaradebourbon/)

A főváros pedig Keresztély herceg barátnőjét is elbűvölte, legalábbis a posztjai szerint.

 Maria Chiara Budapesten

Maria Chiara Budapesten (Fotó: https://www.instagram.com/chiaradebourbon/)

Egy biztos: a nemzetközi sajtó sorra cikkezik arról, hogy Keresztély dán herceg és Maria Chiara között talán több van egyszerű barátságnál. Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy a szintén 18 éves lány meghívót kapott a herceg születésnapi ünnepségére, nemcsak a hivatalos fogadásra, de az azt követő buliba is. Ki tudja? Lehet, hogy évek múlva az ő királyi esküvőjének lehetünk a tanúi…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top