nlc.hu
Szabadidő

Keresztély herceg, Dánia új trónörököse

Mostantól ez a 18 éves fiú Dánia elsőszámú trónörököse

Vasárnaptól X. Frigyes személyében új királyt kap Dánia. A koronaherceg pedig ez a 18 éves fiatalember lesz.

Ahogyan mi is megírtuk, január 14-én II. Margit dán királynő 50 év uralkodása után, hivatalosan is lemond a trónról. Onnantól kezdve hivatalosan is az idősebb fiából lesz uralkodó X. Frigyes néven. Ez új koronaherceget, vagyis első számú trónvárományost is jelent.

Frigyes herceg és Mária hercegné dánia

Frigyes és Mária (Fotó: Profimedia)

Frigyesnek, és az ausztrál származású feleségének, Máriának négy gyermeke van, Keresztély 18, Izabella 15 éves, Vince és Jozefina pedig 13 esztendősek. Keresztélyből napokon belül a második legfontosabb ember válik a dán királyi családban.

Keresztély egyébként a hírek szerint Bourboni Maria Chiara olasz hercegnő párja. Ők ketten már egészen kicsi koruktól kezdve ismerik egymást, hiszen a lány apja a keresztapja Keresztély húgának, Jozefinának. Maria korábban azt nyilatkozta a fiúról, hogy „Nyugodt és higgadt, azzal együtt, hogy tudja, milyen szerep vár rá a jövőben.”

Frigyes, Keresztély és Mária Dánia

Frigyes, Keresztély és Mária 2023 októberében (Fotó: Profimedia)

A lány egyébként tavaly nyáron Budapesten is járt, ahol Novák Katalinnal találkozott a várban. Elmondása szerint a magyar köztársasági elnök „olyan nő, aki kemény munkája révén képes olyan inspiráló személy lenni a fiatalabb generáció számára”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top