nlc.hu
Sztárok

Delta című műsor

Újra képernyőre kerül a Delta, de Kudlik Júlia nélkül

60 év után.

Emlékszel még a Deltára? A legendás tudományos-ismeretterjesztő műsor új részei most visszatérnek, méghozzá október 21-től lesznek láthatók a Dunán. 1964. január 31-én indult hódító útjára, egy ország imádta és várta, hogy képernyőre kerüljenek az újabb adások. 1965 és 1996 között Kudlik Júlia vezette, most Fejős Ádám, a közmédia meteorológusa veszi át a stafétát. Az Origo szerint az adások olyan kulcsfogalmak köré szerveződnek, mint például család, ízek, ritmusok vagy erő.

Íme a legendás főcím, méghozzá a múltból:

„Felemelő érzés részese lenni a kultikus műsor újjászületésének. Az egyediségét nemcsak a körülöttünk lévő világ bemutatásának módja és a témakínálat adja, hanem az egyedülálló látványvilág és vizuális trükkök, a fiataloknak mindezek további vonzerőt jelenthetnek. Őszintén remélem, hogy a megújult Delta az egész családot képes leültetni a televízió elé, mert korosztálytól függetlenül tartalmas szórakozást ígér” – nyilatkozta Fejős Ádám.

Felkészült műsorvezető

Kudlik Júlia negyven évig dolgozott a Magyar Televízióban bemondónőként, hírolvasóként és műsorvezetőnőként. 2022-ben a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, hogyan készült fel a deltás adásokra, melyek elmondása szerint odafigyelést és szakértelmet is igényeltek.

„A filmbejátszások közötti szövegeket otthon bemagoltam, másnap odaültem az Arriflex elé, és elmondtam. De soha semmit nem ejtettem ki a számon, amit nem értettem. Az rögtön látszik az ember szemén. Készültem az adásokra, mindennek utánaolvastam, kérdeztem, a csillagvizsgálóba is elmentem. Rengeteg mindent megtanultam a Delta alatt” – nyilatkozta a legendás tévés

Kudlik Júlia

Kudlik Júlia (Fotó: Komáromy Gábor)

Júlia visszavonulása és férje elvesztése óta nagyon ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt, tavaly a Blikknek mesélt a mindennapjairól.

„Nem hiányzik a tévé és a rivaldafény, és nem is szeretnék már visszatérni. Élvezem azt, hogy visszavonultan élhetek. Engem egyébként az utcán nem szoktak megismerni az emberek, de nem is bánom. Én ezzel soha nem foglalkoztam. Ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más” – mondta a Delta egykori háziasszonya, aki sokat jótékonykodik, valamint szívügyének tekinti a népzene és a népművészet ápolását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top