nlc.hu
TV-sztárok

Kudlik Júlia akkor és most

Így néz most ki Kudlik Júlia, friss fotókon a legendás tévés

A magyar televíziózás nagyasszonya évek óta a nyilvánosság teljes kizárásával él. Most azonban egy díjátadón – hosszú idő után – megmutatta magát.

Tíz kategóriában adták át a közmédia által alapított szakmai díjakat csütörtökön, Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként. Az ikonikus műsorvezetők előtt tisztelgő Sára-Csoóri Életműdíjat Kudlik Júlia televíziós műsorvezető, bemondó, a Magyar Televízió örökös tagja kapta.

Kudlik Júlia,

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A legendás tévés Vitézy László Balázs Béla-díjas magyar producertől, forgatókönyvírótól, filmrendezőtől vette át a díjat a közmédia díjátadó ünnepségén a budapesti Thália Télikertben.

Kudlik Júlia,

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 77 éves, a mai napig is elképesztően népszerű tévébemondó a korát meghazudtoló formában van.

Kudlik Júlia,

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint arról korábban beszámoltunk, aktív nyugdíjasként él a Delta egykori háziasszonya. Egy szentendrei lakópark önálló családi házában található az otthona. Férje, Szűcs László rendező halála óta egyedül él ott. Nyugdíjas éveit civilként tölti, nem vállal tévés szerepléseket és interjúkat sem ad, volt kollégáit sem engedi közel magához. Szomszédai szerint szeret sütni és patchworközni.

Kudlik Júlia, mint az ország egyik legsokoldalúbb, legaktívabb, legszerteágazóbb érdeklődésű bemondónője 1964. február 29-én szerepelt először a Magyar Televízióban.

Kudlik Júlia,

Kudlik Júlia 1975-ben – Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán

Az igazi népszerűséget A Delta című műsor hozta meg szánára, amit 1965-től 1996-ig vezetett.

Kudlik Júlia,

Kudlik Júlia az MTV Delta című műsorának stúdiójában 1970-ben – Fotó: Fortepan / Rádió és Televízió Újság

Mindemellett kabaréjelenetekben is feltűnt, és Antal Imrével együtt vezették a Szeszélyes évszakokat. Sokáig állandó szereplője volt különböző műsoroknak, végül 2001-ben elbocsátották, ezzel pedig véget ért televíziós karrierje. 

„Nem hiányzik a tévé és a rivaldafény, és nem is szeretnék már visszatérni. Élvezem azt, hogy visszavonultan élhetek”nyilatkozta korábban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top