nlc.hu
Sztárok

Azahriah a szorongásairól beszélt

Azahriah: „Mindenkinek nehéz leküzdeni a szorongásait, de nekem ez most fokozottan nehéz”

Azahriah mindössze 21 éves, de az ország jelenlegi legsikeresebb előadója. Ezzel együtt az ő életében is jelen van a szorongás, ahogyan a feldolgozatlan emlékek is.

Október 10-én van a mentális egészség világnapja. Arról pedig tényleg nem lehet eleget beszélni, hogy mennyire vannak jelen a mentális problémák a fiatalok életében. De az is elképesztően fontos, hogy ne kezeljük tabuként, ha valaki pszichológus, vagy pszichiáter segítségét kéri, vagy a egyáltalán beszél a szorongásairól.

Az október 11-én megjelent friss Marie Claire magazin címlapján szereplő Azahriah is mesélt arról, hogyan, és miért kezdett pszichológusoz járni. Ahogyan fogalmazott, kezdetben – amíg nem építette fel az egzisztenciáját – az édesanyja szorgalmazta, hogy szerezze meg az érettségit, de ő szerette a „törvényen kívüli” imázst. „Ez kétségkívül a nehezebb, de az érdekesebb út is. A pszichológusom azt mondta, hogy ne azért szerezzek érettségit, hogy megfeleljek a társadalomnak, inkább legyen egy célom ezzel kapcsolatban magam felé. Szimpatikus felfogás, de inkább az élet más területein alkalmazom” – fejtette ki az interjúban az ország jelenlegi legsikeresebb előadója, akinek 2024-as koncertjére órák alatt elfogytak a jegyek, így duplázni fog. 

Azahriah ezt követően így folytatta: „Próbáltam járni pszichológushoz, de valahogy nem sikerült átlépni a gátat magamban, hogy mindennapos rutinná váljon. Mindenkinek nehéz leküzdeni a szorongásait és szakemberhez fordulni, de nekem ez most fokozottan nehéz. Sokat szorongok. De biztos, hogy lesz még dolgom a lelki munkával.”

Azahriah a Marie Claire címlapján

Azahriah a Marie Claire címlapján (Fotó: Marie Claire Magyarország)

A 21 éves előadó azt is nehezen dolgozta fel, hogy „elüldözték” kilencedik után az iskolából. „Ritkán szoktam álmodni, de ha igen, jórészt a volt osztályfőnökömmel álmodom, aki elérte, hogy ki akarjanak rúgni. Azért hagyhatott olyan mély nyomot bennem ez az eset, mert a jegyeim és a magatartásom alapján nem volt oka arra, hogy csesztessen, egyszerűen valami érzelmi jellegű ellenérzés vezethette. Biztatta az osztálytársaimat, hogy ne barátkozzanak velem, félrehívott szünetekben, sőt, a legcsúnyább az volt, hogy felépítette a bizalmam, beszéltem neki az otthoni problémákról, majd ellenem fordította a kitárulkozásom. Megosztotta az igazgatóval a privát beszélgetésünket, aki a rossz családi helyzetemre hivatkozva azt mondta, ha szeptemberben visszajövök tizedikesként, kitalál valamit, hogy kirúghasson…”

A Marie Claire magazin friss száma, benne az Azahriah-interjúval, október 11-től kapható!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top