nlc.hu
Sztárok

Az 55 éves Hugh Jackman agglegény élete

55 éves lett Hugh Jackman, aki futkározott Budapesten, és megmutatta, hogy ő is sebezhető

Vannak olyan színészek, énekesek, akiket szinte mindenki szeret. Ilyen Hugh Jackman is, aki ma lett 55 éves.

Jackman szülei a fiuk születése előtt egy évvel vándoroltak ki az Egyesült Királyságból Ausztráliába: a kis Hugh már itt – egész pontosan Sydney-ben – született, 1968-ban. Bár sokszor „csak” ausztrál színésznek titulálják, valójában kettős – brit-ausztrál – állampolgár. Nyolcéves volt, amikor szülei elváltak; miközben ő és két testvére Ausztráliában maradtak édesapjukkal, édesanyjuk és két féltestvérük visszaköltözött Angliába. 

Hugh Jackman kicsi gyerekként határozta el, hogy ha nagyobb lesz, sokat fog majd utazni. „Kicsi voltam, és azt gondoltam, hogy a repülőn az ételeket egy saját szakács készíti el, aki folyton repülhet, így szakács akartam lenni” – emlékezett vissza egy interjúban. Végül nem lett belőle séf, mert kommunikáció szakon szerzett diplomát, majd színésziskolába járt 22 évesen. „Igazából nem emlékszem rá, hogy a szüleim valaha beszéltek volna velem arról, hogy mit szeretnék tanulni, vagy mi akarok lenni. Apám azt sem nagyon kérdezte meg, hogy megcsináltam-e a házi feladatot, de az oktatás fontosságát mindig kihangsúlyozta” – mondta a The Father Hood oldalnak.

Neje nem akarta, ő mégis „Farkas” lett

Első tévés szerepe a Correlli című, 10 részes drámasorozatban volt, ennek a forgatásán ismerkedett meg feleségével, Deborra-Lee Furness-szel. A show megbukott ugyan, Jackman azonban egyre keresettebb színházi színész lett, aki olyan sikerdarabokban játszott, mint a Szépség és a szörnyeteg és a Sunset Boulevard. Ennek, vagyis a színpadnak, és a nem a tévének köszönheti azt, hogy aztán Ausztrálián kívül is sikerült ismertséget szereznie. Rögtön azután, hogy debütált a londoni West Enden, máris Olivier-díjra jelölték a legjobb musicalszínész kategóriában.

Hugh Jackman és Deborra-Lee Furness

Hugh Jackman és Deborra-Lee Furness (Fotó: Profimedia)

2000-ben elfogadta Logan szerepét az X-manben, annak ellenére, hogy felesége nagyon ágált ellene, mivel úgy érezte, hogy az akkor már elismert színházi színész Jackman nevetségessé válik a képregényből készült filmnek köszönhetően. A film viszont kasszasiker lett, a színész pedig az elmúlt 23 évben összesen hétszer bújt Logan (Farkas) bőrébe. Közben pedig elvállalta a romantikus időutazó úriember szerepét a Kate és Leopoldban, ő lett Jean Valjean A nyomorultak 2012-es filmes verziójában (ezért Oscar díjra is jelölték – szerk.); és a kritikusok, valamint a nézők elismerését is bezsebelte a A legnagyobb showmanben nyújtott alakításáért.

Sokáig titkolta nehézségeit a gyerekei előtt

Ahogy írtuk, első tévés munkájának köszönheti, hogy megismerte későbbi feleségét, Deborra-Lee Furnesst, aki 13 évvel idősebb nála. Az eljegyzési gyűrűt a férfi tervezte meg, az esküvőt pedig 1996-ban, Ausztráliában tartották. „A találkozásunkat követő második héten tudtam, hogy Deborra az igazi. Nem voltak kétségeim, tudtam, hogy ő lesz a feleségem” – mondta évekkel később, egy interjúban a színész.

Miután Jackmannek a londoni színházi karrierje is beindult, és a moziszerepeket is sorra kapta, a házaspár New Yorkba költözött. Mindennél jobban szerettek volna gyermekeket, de Furness kétszer is elvetélt, amely rettentően megviselte őket. Végül az örökbefogadás mellett döntöttek. Oscar Maximilian Jackman ma már 23 éves, Ava Eliot Jackman pedig 18 esztendős. Az apasággal kapcsolatban Jackman 2022-ben, a The Son (A fiú) című filmjének bemutatója kapcsán, így mesélt: „Szülőként sok-sok éven át az volt a feladatom, hogy erősnek és megbízhatónak tűnjek, és soha ne aggódjak, legalábbis a gyerekeim előtt. De a film óta megváltozott a hozzáállásom. Ma már inkább megosztom sebezhetőségeimet a szinte felnőtt gyerekeimmel és látom, hogy megkönnyebbülnek, amikor megteszem.”

Hugh Jackman és lánya
Megnézem
Összes kép (6)

A színésznek többször is harcolnia kellett a bőrrákkal. Először 2013-ban műtötték meg bőrrák miatt, azóta pedig legalább hat beavatkozáson esett át. Legutóbb 2023 tavaszán végeztek szövettani vizsgálatokat az orrán lévő elváltozások miatt. Jackman évente felhívja az emberek figyelmét a naptej használatára, és az anyajegyek rendszeres szűrővizsgálatának fontosságára. 

Hugh és Budapest

Talán nem olyan sokan emlékeznek rá, de Jackman kétszer is járt Magyarországon. Először 2011-ben érkezett hozzánk, akkor egy reklámfilmet forgatott. A munkák többnyire a Vámház körúton és a Szabadság hídnál zajlottak, a felvételek között pedig a színész örömmel szelfizett a rajongóival. Jackman nem egyedül érkezett hozzánk: az egyik belvárosi luxusszállodában lakott akkor még 11 éves fiával, akivel bringázni is kiment a Margitszigetre. 2016-ban Jackman – immár családja nélkül – visszatért Budapestre, ahonnan több fotót is posztolt az Instagramra. Ahhoz a képhez, amelyen a Lánchíd látható, csak annyit írt: „Gyönyörű.”

Hugh Jackman Budapesten

Hugh Jackman Budapesten (Fotó: Profimedia)

Egy (álom)házasság vége

Sokan utálják, de most ideális mondat ide, hogy Jackman és neje válását „nem láttuk jönni”. Huszonhét közös év után, 2023 őszén közleményben tudatták a világgal, hogy kapcsolatuk zátonyra futott, és a különválás mellett döntöttek. „Áldottnak érezzük magunkat, hogy közel 3 évtizeden át férjként és feleségként élhettünk együtt, csodálatos, szeretetteljes házasságban. Most úgy döntöttünk, hogy különválunk, hogy külön utakon teljesedhessünk ki. Mindig is családunk volt a legfontosabb számunkra. Hálával, szeretettel és kedvességgel tekintünk a következő fejezet elébe. Kérjük, tartsák tiszteletben magánéletünket” – állt a közösen kiadott közleményben.

Néhány héttel a válás bejelentése után, Jackman új, agglegényéletéről kezdtek cikkezni a lapok. A színész ugyanis a begubózás helyett a társaságot és a barátokkal eltöltött időt választotta. Pár napja részt vett egy futballmérkőzésen Taylor Swifttel, Ryan Reynoldsszal és Blake Livelyval, de Instagram-oldala szerint tartott már hatalmas BBQ-partit is a East Hamptonsban található házában.

A valóperben senki nem számít botrányokra, mivel Jackman és neje nagyon baráti és csendes lezárást választott. Hogy milyen lesz az 55 éves színész új élete, az a következő években kiderül…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top