nlc.hu
Szex

Híres sztárpárok, akiknél a nő az idősebb

Fiatal férfi, idősebb nő? Hírességek, akik hisznek a kortalan szerelemben

Szinte közhely, hogy az életkor csak egy szám. Pedig ezek a sztárpárok bebizonyították, van igazság a mondásban.

Társadalmunkban egy bizonyos kor után szinte megjósolható, hogy egy nő romantikus és bensőséges szükségletei háttérbe szorulnak, vágyait nem ismerik el, nem támogatják, sőt sok esetben akár szégyellnivalónak is tartják. Ezt a témát boncolgatja a Fiatal szeretők című francia film, amelyben a 71 éves, szabad és független építész, Shauna (Fanny Ardant) úgy érzi, már maga mögött hagyta szerelmi életét, mígnem 15 év után újra találkozik a 45 éves, nős orvossal, Pierre-rel (Melvil Poupaud).  Nehezen birkóznak meg érzelmeikkel: a körülmények ellenére egyre leküzdhetetlenebb vonzalmat kezdenek érezni egymás iránt. Shauna pedig, akinek már felnőtt unokája van, újra meg akar győződni arról, hogy kívánatos nőként is lehet rá tekinteni.

A gyengédségnek és a szenvedélynek nincs kora Carine Tardieu filmjében. A rendező finoman és érzékenyen jeleníti meg az első csókokat, az első simogatást, az idő múlását, és ugyanolyan érzékenységgel idézi fel a vágyat, a vonzerőt, ahogyan a betegséget, az öregséget, a félelmet a szerelemtől és a haláltól egyaránt. Tardieu nem véletlenül kérte fel a Fiatal szeretők főszerepére a 73 éves, még mindig ragyogó Fanny Ardant színésznőt, aki alakításával rácáfol arra a mondásra, hogy 50 év fölött egy nőnek már nem jár igazán hálás szerep a fimvásznon. Fanny Ardant igéző, csábító, kecses – erőteljes jelenlétével és színészi játékával bebizonyítja, hogy egy hetven feletti nő számára is adódhatnak még az életben szép szerelmi történetek. „Rögtön Fanny jutott eszembe, amikor belevágtam a sztoriba – magyarázta egy interjúban Carine Tardieu , mert szükségem volt egy színésznőre, aki felvállalja, hogy smink nélkül játsszon egy hetvenévest. Metamorfózisa, amikor a szerelem megérinti, elsöprő: boldogságot sugároz, amelyet mélyen átélünk a képernyőn keresztül.”

Fiatal szeretők megmutatja, hogy az idősödő nők vágyai kapcsán az igazság másképp fest, mint ahogyan azt a társadalom feltételezi. Ezt egy kutatás is bizonyítja: a Michigani Egyetem felmérése szerint például a 65 és 70 év közötti nők 31 százaléka a továbbra is aktív szexuálisan, és elégedett a szexuális életével. Sőt 2003-ban egy AARP közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a 40 év feletti nők 34 százaléka fiatalabb férfiakkal randizott.

Az életkorral kapcsolatos egyik igazság az, hogy tapasztalattal jár. Az idősebb nők tudják, mit akarnak, mi működik, és mit kell kerülni szex közben. Az idősebb nők azt is tapasztalhatják, hogy a fiatalabb férfiak – akik általában a testi egészségük csúcsán vannak – energikusabbak szexuális partnerként. Egy bizonyos kor feletti nők valószínűleg átestek már több magánéleti krízisen is – párharcokon, szívfájdalmakon, váláson –, amelyek mindegyike egyedi tanulási tapasztalattal járt. Ezek az érett nők gazdag tapasztalataikat hozzák magukkal a párkapcsolataikba, és könnyebben hangot is tudnak adni problémáiknak. Sőt egy fiatalabb férfival való kapcsolat arra is lehetőséget ad, hogy megfordítsák hagyományos szerepeiket, és ne legyenek kiszolgáltatottak, irányíthatóak, mint ahogyan esetleg egy idősebb férfi mellett lennének. Ez a fajta könnyedség, magabiztosság, tapasztalat mind vonzó lehet a fiatal férfiak számára.

Nem véletlen, hogy a sztárvilágban is egyre gyakrabban hallunk az idősebb nő – fiatalabb férfi felállásról. Nézzük a legsikeresebb párosokat:

Brigitte Macron és Emmanuel Macron

Korkülönbség: 24 év

Családi állapot: 2007-ben házasodtak meg

Emmanuel Macron francia elnök és felesége, Brigitte Macron, leánykori nevén Brigitte Trogneux először a középiskolában találkoztak, ahol Emmanuel 15 éves középiskolás, Brigitte pedig drámatanár volt. Úgy tartják, hogy akkor kezdtek randevúzni, amikor Emmanuel mindössze 16 éves volt. Amikor Macron 2007-ben feleségül vette Trogneux-t, már három gyermek édesanyja volt első férjétől, Andre Louis Auziere-től. Emmanuel Macron három felnőtt gyermekének mostohaapja. Érdekes felállás, hiszen Macron osztálytársa volt Brigitte lányának, a legidősebb fia pedig két évvel idősebb mostohaapjánál. Az Emmanuel Macron: Egy tökéletes fiatalember című könyv szerzője, Anne Fulda elárulta, hogy a leendő elnök szülei annyira megdöbbentek, amikor megtudták, hogy tiltott kapcsolat szövődik fiuk és a tanárnő között, hogy kivették Macront Trogneux amiens-i iskolájából, és Párizsba küldték továbbtanulásra. Ennek ellenére kapcsolatuk még mindig tart, Emmanuel 44, Brigitte pedig 68 éves.

Emmanuel Macron és felesége

Emmanuel Macron és felesége, Brigitte Macron 2022-ben ERIC GAILLARD / POOL / AFP)

Julianne Moore és Bart Freundlich

Korkülönbség: 9 év

Családi állapot: 2003 óta házasok

Miután első házassága 1995-ben válással ért véget, Moore nem feltétlenül keresett  életre szóló elköteleződést. A következő évben a 35 éves színésznő a Nem vagyunk már ugyanazok forgatásán találkozott az akkor 26 éves Bart Freundlichhel. „Azt kérdezed, hogy „menni fog ez?” – mondja a korkülönbségükről a színésznő. – És azután az történik, hogy a kapcsolat előrehalad, és ezek a dolgok többé nem jelentenek problémát.” 2020 szeptemberében a The Drew Barrymore Show-ban Julianne megosztotta tartós házasságának titkát. „Az egyetlen dolog, amit mondhatok, az az, hogy szerintem mindkettőtöknek igazán akarnia kell a házasságot. Úgy értem, láttam már olyan helyzeteket, amikor az embereknek nem mennek a dolgok, és a pár egyik tagja ki akar lépni. Azt hiszem, ha mindketten befektetnek ebbe az edzésbe, akkor az tényleg megéri.”

Julianne Moore és Bart Freundlich

Julianne Moore és Bart Freundlich (Fotó: ANGELA WEISS / AFP)

Tina Turner és Erwin Bach

Korkülönbség: 16 év

Állapot: 2013 óta házasok

Az R&B ikon, Tina Turner évekig nem járt komolyan senkivel, miután 1978-ban elvált Ike Turnertől, hírhedten bántalmazó férjétől. Aztán alig néhány hónappal azután, hogy 1984-ben megjelent a visszatérő kislemeze, a „What’s Love Got to Do With It”, összejött Erwin Bach német zenei vezetővel egy iparági bulin. Ők ketten elválaszthatatlanok maradtak az elkövetkező 28 évben, és 2013 júliusában hivatalosan is összekötötték egymással az életüket Svájcban. A most 82 éves Turnerről férje, Erwin Bach (65) azt mondja, még mindig rémálmai vannak előző házasságával kapcsolatban. A Tináról szóló dokumentumfilm szerint Bach volt a fény az úgynevezett alagút végén, aki miatt az énekesnő újra megtanult szeretni a trauma után. Turner úgy jellemezte első találkozásukat, hogy „szerelem volt első látásra”. „Az övé volt a legszebb arc. Nem lehetett nem emlékezni rá.  Tényleg olyan jól nézett ki. A szívem összeszorult. Mintha két lélek találkozott volna. Remegett a kezem” – vallotta be egy interjúban a zenész. Első találkozásuk után Tina nem sokat kertelt, és azt mondta Bachnak: „Amikor Los Angelesbe jössz, azt akarom, hogy szeretkezz velem. Úgy nézett rám, mint aki nem hiszi el, amit hall” – emlékezett vissza Turner.

Tina Turner és Erwin Bach

A pár 2019-ben. John Lamparski/Getty Images/AFP (Photo by John Lamparski / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Hugh Jackman és Deborra Lee-Furness

Korkülönbség: 13 év

Állapot: 1996 óta házasok

Jóval azelőtt, hogy Amerikába érkeztek volna, Hugh Jackman és Deborra Lee-Furness színészek nagyon népszerűek voltak hazájukban. Ausztrália leghíresebb sztárpárja 1995-ben jött össze, a Corelli című rövid életű tévédráma forgatása közben. Mi lehet a titkuk? Az őszinteség, egyrészt. „Szerintem a kapcsolatokban önmagadnak kell lenned, még azokkal a részekkel együtt is, amelyeket nem szeretsz, azokkal, amelyek miatt zavarban vagy, mindazzal, amit rosszul csináltál. Ha olyan helyzetben vagy, amikor önmagad lehetsz, és valóban őszinte lehetsz, az jó kezdet” – mondta Hugh a Good Morning Americának 2019-ben. A férfi azt is hozzátette, hogy a találkozást követő két héten belül tudta, hogy a felesége „az igazi”. A párnak két gyermeke van, akiket együtt fogadtak örökbe: Oscar Maximilian és Ava Eliot. Annak ellenére, hogy 25 éve együtt vannak, Hugh felfedte, hogy a karantén alatt „közelebb kerültek” feleségével. Igazán szerencsések.

Hugh Jackman és Deborra Lee-Furness

Hugh Jackman és Deborra Lee-Furness (Fotó: AFP)

Madonna és (majdnem) minden kapcsolata

Az ikonikus Madonna szinte kizárólag fiatalabb férfiakkal járt. Fiatal férfi, idősebb nő felállásában egyértelműen ő viszi a prímet: a jelenleg 64 éves szupersztár például összejött segédtáncosával, Ahlamalik Williamsszel is, aki 25 éves volt, amikor összejött a nála 36 idősebb szupersztárral, és két évvel fiatalabb volt Madonna lányánál, Lourdes-nál.

A The Daily Mail szerint Madonnának rendes listája van a fiatalabb férfiakkal való korábbi kapcsolatairól, íme:

  • Kevin Sampaio (akkor 26 éves volt, 33 év korkülönbséggel)
  • Timor Steffens (akkor 26 éves volt, 30 év korkülönbséggel)
  • Brahim Zaibat (akkor 23 éves volt, 29 év korkülönbséggel)
  • Jesus Luz (akkor 21 éves volt, 29 év korkülönbséggel)
  • Alex Rodriguez (akkor 32 éves volt, 18 év korkülönbséggel)
  • Guy Ritchie (akkor 32 éves volt, 10 év korkülönbséggel)
  • Carlos Leon (akkor 23 éves volt, 8 év korkülönbséggel)
  • Dennis Rodman, (akkor 33 éves volt, 3 év korkülönbséggel)
  • Tupac, (akkor 23 éves volt, 13 év korkülönbséggel)
  • Vanilla Ice (akkor 24 évesen, 9 év korkülönbséggel)
  • John Kennedy Jr (akkor 27 éves volt, 2 év korkülönbséggel)

A Harper’s BAZAAR U.S.-nek adott 2017-es interjúban Madonna nyíltan kifejezte a közvéleménnyel kapcsolatos lesújtó véleményét a fiatalabb férfiakkal való randevúzással kapcsolatban –  szexizmusnak és a konvenciók előtti meghajlásnak tulajdonítva a róla szóló közbeszédet. „Mindig is elnyomottnak éreztem magam. Tudom, hogy sokan azt mondanák: Ó, nevetséges, hogy ezt mondod. Sikeres fehér, gazdag popsztár vagy, de engem az egész karrierem során nem becsültek, és ennek nagy része azért van, mert nő vagyok, és azért is, mert nem vagyok hajlandó a hagyományos életet élni” – mondta.

Hozzátette: „Nagyon rendhagyó családot hoztam létre. Vannak nálam három évtizeddel fiatalabb szeretőim. Ez nagyon kényelmetlenül érint néhány embert. Úgy érzem, minden, amit csinálok, nagyon kényelmetlenül érint sokakat. Hiszek a véleménynyilvánítás szabadságában, nem hiszek a cenzúrában. Hiszek minden ember egyenlő jogaiban. És úgy gondolom, hogy a nőknek birtokba kell venniük szexualitásukat, szexuális önkifejezésüket. Nem hiszem, hogy van egy bizonyos életkor, amikortól nem lehetsz az, aki lenni szeretnél.”

Ahlamalik Williams és Madonna

Ahlamalik Williams és Madonna 2021-ben (Fotó: McCarthy/Getty Images for Ketel One Vodka/AFP (Photo by Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top