nlc.hu
Sztárok

Lang Györgyi díszpolgári címet kapott

Lang Györgyi posztumusz díszpolgári címet kapott

Lang Györgyi posztumusz díszpolgári címet kapott a VI. kerület vezetésétől.

Lang Györgyi posztumusz díszpolgári címet kapott Terézvárostól – írja a Blikk.

„Életét súlyos betegség kísérte végig, de ezt is a rá jellemző derűvel és pozitivitással élte meg. Kulturálisan kiemelkedő személyiség, egy olyan művész, akire nemcsak a terézvárosi lakosok, de az egész ország büszke volt és büszke ma is” – hangzik el a Terézváros YouTube-csatornájára felkerült videóban.

Lang Györgyi díszpolgári cím

Fotó: Birton Szabolcs/Fotocentral

„Ha Györgyi a díszpolgárságról meg erről a dologról hallana, nagyon röhögne, mert mindig távol álltak tőle az ilyen elismerések és bármiféle hivatalos dolog. Ő mindig úgy gondolta, ha őt valahova odateszik, akkor a szabadságát korlátozzák. De hát egy ilyen szabad kerületben szerintem tök jó szabadnak lenni” – árulta el könnyek között Lang Györgyi kollégája és legjobb barátja, Falusi Mariann, aki éveken keresztül gondoskodott beteg zenésztársáról.

Györgyi már a kilencvenes években is tisztában volt gyógyíthatatlan betegségével, így az információk szerint nem meglepő, hogy az énekes már egy ideje mindent elrendezett. Annak ellenére, hogy nem volt nagy vagyona, tudta, hogy kinek mit szeretne adni, amiről gondoskodott is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top