nlc.hu
Sztárok

Újabb részletek jelentek meg Britney Spears könyvéből

A rajongók szerint Britney megénekelte az abortuszát egy 20 évvel ezelőtti dalában – Újabb részletek jelentek meg a memoárjából

Hamarosan megjelenik Britney Spears memoárja, amelyből elkezdtek megjelenni részletek, az énekesnő mélyen belemegy életének korai szakaszába, beleértve a gyámságának éveit is.

Britney Spearsnek a jövő héten jelenik meg önéletrajzi könyve, a The Woman in Me (A bennem lévő nő)  amiből már el is kezdtek csepegtetni részleteket a nemzetközi sajtónak

Britney Spears

Fotó: Getty Images

A People magazin például megírt egy eddig nem publikus információt, ami a könyvből származik, miszerint Britney annak idején gyermeket várt Justin Timberlake-től.

Ez meglepetés volt, de számomra nem tragédia. Annyira szerettem Justint. Sokszor gondoltam rá, hogy egyszer családot alapítunk együtt. Csak sokkal korábban történt, mint vártam

– írta a 41 éves énekesnő, elárulva, hogy Justin messze nem örült úgy a fejleményeknek, mint ő, azt állítva, hogy szerinte ők ketten még túl fiatalok ahhoz, hogy gyermeket vállaljanak.

„Ha egyedül én dönthetek, biztosan nem az abortuszt választom. De Justin annyira biztos volt abban, hogy nem akar gyereket” – idézi az énekesnő szavait a People.

A rajongók szerint Britney megénekelte az abortuszát

Nem sokkal ugyanis a szakításuk után Timberlake 2002-ben kiadta a Cry Me a River című kislemezét. A dalhoz készült videoklipben egy Spearsre hasonlító nő látható, aki egy másik férfival csalja meg Timberlake-et. Spears ezután 2003-ban kiadta az Everytime című számot, amiről a rajongók akkoriban azt feltételezték, hogy Timberlake dalára válaszolt.

Valahányszor álmomban látlak / látom az arcodat, kísértesz / Azt hiszem, szükségem van rád kicsim” – énekli.

A 41 éves sztár soha nem erősítette meg, hogy a dal Timberlake-ről szól, és a most napvilágra került abortuszának fényében a rajongók azt feltételezik, hogy a dal valójában a terhességéről szól.

Britney Spears minden szövegének új jelentése lett. Ez egy altatódal, amely elmondja, hogy szüksége van a babájára” – írta egy rajongó az X-en, a korábban Twitter néven ismert platformon.

Másikuk azt írja, hogy Britney Everytime videójában egy nagy babarózsaszín táskát hord a hasa előtt, amit verekedés közben eldob. A videó végén pedig kislánya születik. Úgy vélik, hogy mindezzel nemcsak a szakításról, hanem az abortuszáról is énekel.

Nem sokkal a Timberlake-kel való 2002-es szakítása után az énekesnő anya lett, a Kevin Federline-től született Sean Preston már 18, míg Jayden James 17 éves. Állítása szerint az abortusz élete egyik leggyötrelmesebb döntése volt.

A 288 oldalas könyv állítólag mélyen belemegy majd korai életébe, karrierjébe és a gondnokság alá helyezésének történetébe, amely 2008-ban megfosztotta alapvető jogaitól, míg végül 2021-ben újra, egy bírósági döntés nyomán szabad nem lett. 

A gyámság miatt úgy érezte magát, mint egy „gyerekrobot”

A kiadó, a Simon & Schuster’s Gallery Books impresszuma szerint Britney memoárja végre a saját történetét meséli el, a saját feltételei szerint. Szó esik benne hírnévről, anyaságról, túlélésről, hitről és  az újra megtapasztalt szabadságról.

Spears életének egyik legnagyobb nyilvánosságot kapott aspektusa a 13 éves gyámsági megállapodás, amelyet édesapja, Jamie Spears irányított. Ez idő alatt állítólag teljes kontrollt gyakorolt lánya pénzügyi és orvosi ügyei felett, ami a közösségi médiában egy globális #FreeBritney mozgalomhoz vezetett.

free britney

Fotó: Emma McIntyre/Getty Images

Emlékirataiban Spears azt írta, hogy ez a tapasztalat megfosztotta őt az ügynökségei lehetőségeitől, és „gyerekrobotnak” érezte magát. Jamie Spears állítólag teljes kontrollt gyakorolt lánya pénzügyi és orvosi ügyei felett, ami később a közösségi médiában egy globális #FreeBritney mozgalomhoz vezetett.

Robot lettem. De nem csak egy robot – egyfajta gyerekrobot. Annyira infantilizáltak, hogy elvesztettem darabkákat abból, amiktől önmagamnak éreztem magam… A bennem lévő nőt sokáig elnyomták. Azt akarták, hogy a színpadon vad legyek, a többi időben pedig robotként funkcionáljak

– írja a könyvében.

Spears 2021-ben, egy sor bírósági meghallgatás után szabadult fel a gyámság alól.

Édesapja nem kommentálta Spears memoárjában leírtakat; tavaly azonban megvédte a gyámságot a brit Daily Mailnek, azzal érvelve, hogy a megállapodás potenciálisan megmentette a lány életét.

Kitér a híres hajborotválós jelenetre is 

2007-re Spears a bulvárlapok és a lesifotósok állandó célpontjává vált. Miközben egy nehéz váláson ment keresztül, hirtelen úgy döntött, hogy bemegy egy fodrászatba és leborotválja a haját, az erről készült fotók pedig bejárták az egész világot, a bulvársajtó azt írta, Spears idegösszeomlást kaphatott, de Spears a memoárjában azt írja, hogy ez valójában reakció volt arra az intenzív közfigyelemre, amelynek tinédzser kora óta a célpontja volt.

Már tinédzser korom óta megmondták az emberek, mit gondolnak a testemről. A fejem leborotválásával és a színészkedéssel próbáltam visszavágni.

Spears azt mondja, az alkohol kötötte össze az édesanyjával

Szórakozásból … anyukám és én két órát utaztunk Kentwoodból a Mississippi állambeli Biloxiba, és amíg ott voltunk, daiquirit ittunk” – írta Spears.

„Ahogy mi ittunk, az egyáltalán nem hasonlított ahhoz, ahogy apám csinálta. Amikor ivott, egyre depressziósabb lett és bezárkózott. Mi boldogabbak, élettel telibbek és kalandvágyóbbak lettünk” – írta. Lynne Spears nem kommentálta ezeket az állításokat.

A szüleivel, Jamie és Lynne-nel, valamint nővérével, Jamie Lynn Spearsszel kapcsolatos családi drámák is terítékre kerülnek, de kitér majd a fájdalmas elhidegülésére fiaitól, Prestontól és Jaydentől, akiket az exe, Kevin Federline nevel. A könyvet nem nagyon érintette a harmadik férjétől való elválása.

Britney Spears memoárja október 24-én jelenik meg az Egyesült Államokban. Magyarországon az Alexandra Kiadó gondozásában jelenik majd meg, a kiadó honlapján már előrendelhető, de azt még nem írják, pontosan mikortól lesz kapható.

Via: 1,2,3, 4

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top