nlc.hu
Sztárok

Frei Tamás élete

Frei Tamás mindennapjai a francia Riviérán: Pénzről, és a gyermekeiről is vallott

Felhagyott a kalandozásokkal, már csak a nyugalmat keresi.

Frei Tamás hosszú évekig volt az ország egyik népszerű műsorvezetője, újságírói karrierjét a ’80-as évek végén kezdte. Riportfilmjeit 2008-ig láthatták a nézők rendszeresen a képernyőn, 2007-ben pedug egy jó barátjával, Langár Tamással megalapították a Cafe Freit, mellyel világszintű ismeretségre tett szert. Az egykori rádiósnak, tévésnek Nizza csak az egyik otthona, ezenkívül van még három. Firenzében, Amerikában és Budapesten.

Frei Tamás

Frei Tamás (Fotó: Nagy Zoltán)

„Ha a fejemhez tartanának egy pisztolyt, hogy azonnal mondjam meg, hol szeretnék élni, azt hiszem, tudnám rá a választ: Firenzében. Megütött annak a városnak a kifinomultsága, a kulturáltsága, a művészete, a reneszánsz világ lehelete, minden, ami körülvesz ott. Amikor odaköltöztem, azt éreztem, sokat kell még tanulnom, tökéletesítenem az olasztudásomat, a történelmi ismereteimet, hogy Firenze teljesen az otthonom lehessen, mert Firenzében élni, fejlődni saját magunk felfedezése is. Amerika a harmadik otthonom, ott mindig vad, versengő izgalom vár. Általában négy hónapot töltök ott minden évben, de amikor nyolc hónap múlva visszamegyek, szinte nem ismerek rá Miamira, mert folyamatosan változik.

Magyarországon viszont borongós hangulatú, de egyébként őszinte világ fogad, nyílt emberek, igazi élet, semmi megjátszás. No és a szüleim.

Évtizedekkel ezelőtt vettünk közösen egy nagy telket, építettünk rá két házat. A papám mindig azt mondta, ’papucsban azért ne lehessen, kisfiam, átmenni egymáshoz!’ Hatvan méterre van a két ház egymástól. Én többségében külföldön élek, a bátyám tudós, fizikus, ő is járja a világot, most éppen Japánban van. A gyerekeim is külföldön tanulnak, dolgoznak, de a távolság ellenére szoros a kapcsolatunk. Sokszor járnak nálam, és én náluk. Felnőttek. Már nem élünk egy fedél alatt. Tudom, talán boldogabbak lennénk, ha a világ olyan lenne, hogy együtt, egy városban élhetne az egész nagy Frei família, ha nagyon sok időt tölthetnék az unokáimmal” – mesélte a Best magazinnak a karrierjében pár dolgot kudarcnak megélő Frei Tamás, aki arról is vallott, mit jelent számára a pénz. 

„Nekem a jólét nem pénzben mérhető, hanem sokkal inkább a szabadságban és a megszerzett élményekben. A sok élmény tesz gazdaggá.
Az, hogy van időm utazni, ott és akkor lenni, amikor a munkám, az érdeklődésem miatt valahol lenni szeretnék. Én ilyen értelemben érzem magam jólétben, jóllétben. Sokat kellett persze ezért dolgozni, de megérte, azt hiszem. (…) 

A nyugati világban a jólétnek a legelső ismérve, hogy fitt vagy és egészséges, az egészséged rendben van, mert megengedheted magadnak, és tudatosan, odafigyeléssel élsz.

Van rá pénzed, van rá időd, és van rá igényed. Reggelente már nem kell ébresztőórára kelnem, azt csinálhatok, amit szeretnék, például regényeket írok, most jelent meg a hatodik könyvem, szóval szabad ember vagyok, így minőségi életet élhetek.”

Frei Tamás 

Frei Tamás (Fotó: Best magazin)

További részletek a ma megjelenő Best magazinban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top