nlc.hu
Sztárok

John Stamos vallomása

Gyerekként szexuálisan zaklatták a Vészhelyzet sztárját, John Stamost

A színész a hamarosan megjelenő memoárjában elevenítette fel a sokkoló gyerekkori emléket, amit a bébiszittere követett el rajta.
John Stamos

John Stamos nevét a keményvonalas rajongók már a ’90-es évek kultsorozatában, a Bír-lakban megismerték, azonban még így is sokan vannak, akik csak a Vészhelyzet Tony Gateseként hivatkoznak rá.

Nyilván mindegy, ki honnan próbálja őt beazonosítani, sokkal fontosabb a tény, miszerint új, hamarosan megjelenő életrajzi könyvében, ami az If You Would Have Told Me címet kapta, azt írja, szexuális abúzus áldozata volt gyerekként.

A színész úgy fogalmazott, hogy valahol a tudata mélyén tudta, hogy ez történt vele, de sosem engedte felszínre törni. Először egy díjátadóra írt beszéde közben kezdett neki derengeni – amit egyébként pont a bántalmazott gyerekek érdekképviselete miatt kapott –, de igazán a memoár hozta felszínre az emléket, írja a People.

„Úgy értem, halványan emlékeztem. Valahol mindig ott volt az agyam hátsó zugában, de elraktároztam magamban, ahogyan azt az emberek szokták tenni hasonló esetekben.”

Stamos 10 éves volt, amikor az abúzus áldozata lett, és a bébiszittere volt az, aki zaklatta. Már maga a tény is megdöbbentő, ám az, hogy kisfiúként hogyan próbálta túlélni, még inkább.

Halottnak tettettem magam, hogy abbahagyja. De az egész nem volt annyira agresszív. Nem tudom… Nem volt jó

 – emlékszik vissza a történtekre, aminek egyébként nem szánt túl nagy szerepet a kötetben. Mindössze egyetlen oldal erejéig írt róla, mert egyrészt nem akart ezzel a címlapokra kerülni, másrészt azt sem szerette volna, ha önéletrajzi könyvének középpontjában csak ez áll.

Hogy mégis miért döntött úgy, hogy beszél róla? Stamos maga is apuka, kisfia, Billy mindössze ötéves, és megrázta, amikor arra gondolt, vele ugyanez megtörténhet. „Ha megtudnám, hogy valaki ilyesmit tett a fiammal, az teljesen más történet lenne.”

Az If You Would Have Told Me október 24-én került a tengerentúlon a boltokba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top