nlc.hu
Sztárok

Dwayne Johnson viaszszobra javításra szorul

Dwayne Johnson viaszszobra túl fehér lett, a színész ezt nem hagyta annyiban

A múzeum szerint nem volt könnyű dolguk.

A párizsi Musée Grévinben bemutatták Dwayne Johnson viaszmását, ami nem aratott osztatlan sikert. A látogatók, valamint a fekete, ír és szamoai felmenőkkel rendelkező színész is jelezte, a szobor nem sikeredett túl élethűre, a bőrszíne például világosabb a kelletténél. 

A múzeum honlapja szerint a szobrot készítő művésznek fotókra és videókra kellett hagyatkoznia, hogy a sztár jelenléte nélkül is a valósághoz minél közelebb álló szobrot alkosson. Hozzátették, csak a tetoválásai tíz napnyi munkát emésztettek fel és az elkészítést alapos kutatómunka előzte meg. Egyúttal azért megígérték, igyekeznek orvosolni a problémát. 

Nem ez az első eset, hogy nem sikerült megalkotni egy hírességnek az élethű mását, van, amikor tényleg csak egy kicsi, nem túl zavaró különbségek vannak, van, amikor azonban csak találgatni lehet, hogy mégis mi járt az alkotó vagy alkotók fejében munka közben, és hogy miért nem érezték úgy, érdemes lenni még egy kicsit dolgozni az adott viaszszobron. 

Nemrég írtunk például arról a krakkói múzeumról, ahova celeb jobb, ha nem teszi be a lábát, mert biztosan sírva fakad, ha szembe találja magát a róla készült viaszszoborral. Egy, a panoptikumról készült videó alatt a hozzászólók meg is jegyezték, olyanok a bábuk, mintha a Wish nevű kínai oldalról rendelték volna azokat, van, aki arra tippelt, hogy az alkotók csak az emlékezetükre hagyatkoztak, van, ami pedig csupán arról van szó, hogy a tulajdonosok nem akartak plusz költségekbe verni magukat, mondjuk kifizetni a jogdíjat a kitalált figuráknál.

Dwayne Johnson

Fotó: Atilano Garcia / SOPA/Profimedia

(via hvg.hu/ RTL.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top