nlc.hu
Sztárok

Bereczki Zoltán Azahriáhról

Bereczki Zoltán: „Lerántom Azahriah-ról a leplet zeneileg: a gyrososnál szól ez a zene 20 éve”

A színész-énekes őszinte véleményt fogalmazott meg.

Azahriah egyre nagyobb sikereket arat nemcsak hazánkban, hanem nemzetközi szinten is. A fiatal énekes éppen az európai turnéján jár, ahol mindenhol telt ház fogadja, jövő májusban pedig magyar előadóként először tölti meg a Puskás Arénát háromszor egymás után. 

Nyilvánvaló, hogy az egész szakma csodálattal és talán némi irigységgel követi a tehetség karrierét. Sokan felszólaltak már, hol dicsérve, hol pedig értetlenkedve a nagy érdeklődés miatt. Bereczki Zoltán most a Palikék világa, Ilyen az élet című műsorban fejtette ki a véleményét.

Bereczki Zoltán

Fotó: Ványi Ákos

„Lerántom Azahriah-ról a leplet zeneileg: a gyrososnál szól ez a zene 20 éve. Ez egy arab zenei hangzásvilág, amit a kissrác csinál. Ha leveszed róla a magyar zenét, és elkezdesz rá ilyen arab halandzsát csinálni, akkor pont ugyanez a zene szól a gyrososban. Csak a hangszerek alatta, a szöveg, amit csinál, amit nem fogsz tudni mellé rakni. Az az életérzés, amit ő hoz. Ha szétszeded darabjaira, akkor nincs benne új, mégis olyan attitűddel, olyan flow-t hoz, olyan hullámra ült rá, olyan belső története van a srácnak, amire oda kell kapnod a fejed – magyarázta Bereczki. – Az eszközök, amiket használ, abban semmi új nincs, de az összerakott dolog, ami ebből összeáll, az valami egészen egyedi és zseniális.”

A színész-énekes kifejtette, lehet szeretni vagy nem szeretni Azahriaht, de aki hőbörög, azt inkább az irigység vezérli, mert itthon még senki nem tudta ugyanezt megcsinálni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top