Bereczki Zoltán: „Lerántom Azahriah-ról a leplet zeneileg: a gyrososnál szól ez a zene 20 éve”

T. D. | 2023. November 17.
A színész-énekes őszinte véleményt fogalmazott meg.

Azahriah egyre nagyobb sikereket arat nemcsak hazánkban, hanem nemzetközi szinten is. A fiatal énekes éppen az európai turnéján jár, ahol mindenhol telt ház fogadja, jövő májusban pedig magyar előadóként először tölti meg a Puskás Arénát háromszor egymás után. 

Nyilvánvaló, hogy az egész szakma csodálattal és talán némi irigységgel követi a tehetség karrierét. Sokan felszólaltak már, hol dicsérve, hol pedig értetlenkedve a nagy érdeklődés miatt. Bereczki Zoltán most a Palikék világa, Ilyen az élet című műsorban fejtette ki a véleményét.

Fotó: Ványi Ákos

„Lerántom Azahriah-ról a leplet zeneileg: a gyrososnál szól ez a zene 20 éve. Ez egy arab zenei hangzásvilág, amit a kissrác csinál. Ha leveszed róla a magyar zenét, és elkezdesz rá ilyen arab halandzsát csinálni, akkor pont ugyanez a zene szól a gyrososban. Csak a hangszerek alatta, a szöveg, amit csinál, amit nem fogsz tudni mellé rakni. Az az életérzés, amit ő hoz. Ha szétszeded darabjaira, akkor nincs benne új, mégis olyan attitűddel, olyan flow-t hoz, olyan hullámra ült rá, olyan belső története van a srácnak, amire oda kell kapnod a fejed – magyarázta Bereczki. – Az eszközök, amiket használ, abban semmi új nincs, de az összerakott dolog, ami ebből összeáll, az valami egészen egyedi és zseniális.”

A színész-énekes kifejtette, lehet szeretni vagy nem szeretni Azahriaht, de aki hőbörög, azt inkább az irigység vezérli, mert itthon még senki nem tudta ugyanezt megcsinálni. 

Exit mobile version