nlc.hu
Sztárok

Sztárbox: így készült fel Rácz Jenő

Rácz Jenő 90 kilósan kezdte a felkészülést a Sztárboxra, most 74 kiló: „Erre elképesztően büszke vagyok”

Barátságukat félretéve lép szorítóba Kabát Petivel.

Rácz Jenő és Kabát Peti húznak bokszkesztyűt vasárnap este a Sztárboxban, a Középsúly utolsó negyeddöntőjében. A sztárséf elképesztő átalakuláson ment keresztül az elmúlt hónapokban, súlyának 25 százalékát dobta le magáról az intenzív boksznak köszönhetően. Nagyon büszke magára, hiszen volt, hogy hetente hatszor edzett, mellette pedig szigorú diétát is tartott.

Rácz Jenő,

Elképesztő formában van Rácz Jenő – Fotó: Sajtóklub

 „Majdnem 90 kilósan kezdtem el a felkészülést. Most én vagyok szinte a legkönnyebb a súlycsoportomban 74 kilóval. Erre elképesztően büszke vagyok. Ez volt a legnagyobb mumusom, hogy kilépjek az önmagam árnyékából. (…) A zsír az folyamatosan pucolódott le rólam, az erőt pedig tartottuk és emeltük. Szerintem megtaláltam az ellenszerét annak, hogy hogyan ne hízzunk és ez az elképesztő mennyiségű sport. Ez a titok” – mesélt a Fókuszban a felkészüléséről.

Edzője, Dobrádi Zsolt igencsak elámult Rácz Jenő profi hozzáállásán. Azt mondja, ilyen rövid idő alatt nagyon nehéz felkészíteni egy amatőrt, ám a sztárséf mentális felkészültsége és elszántsága már-már élsportolókéhoz hasonlít.

Rácz Jenő és Kabát Peti barátsága már hosszú évekre nyúlik vissza, így kérdés, mennyire lesz nehéz majd ebben a tudatban bokszolniuk egymás ellen. „Biztos, hogy nagy küzdelem lesz ilyen szempontból, nem csak a küzdelem önmagában, és azt gondolom, hogy itt a legnagyobb dolog az nem, hogy ki fog nyerni, mert engem nem az motivál, hanem az, hogy a barátságunk győzzön ezek felett” – vallotta be a sztárséf.

Rácz Jenő most először, a Fókuszban reagált Istenes Bence kihívására, miszerint már várja, hogy kiállhasson ellene: „Majd a ringben találkozunk, de előtte a Kabát Petivel meg kell, hogy mérkőzzek és ott nyerni kell” – üzente a műsorvezetőnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top