nlc.hu
Sztárok

Sztárgyerekek, akik megtagadták a szüleiket

„Családok szakadnak szét, és mindenki éli a saját életét” – Sztárok gyerekei, akik megtagadták híres szüleiket

A családi kapcsolatok Hollywoodban is pont olyan bonyolultak, mint a való életben. És itt még a reflektorfény is nehezítő tényező.

Néhány nappal ezelőtt érdekes hír érkezett a Jolie-Pitt család háza tájáról. Annak ellenére, hogy a két híresség válását már 2016 októberében kimondták – ami bárhogy matekozunk, hét éve (!) történt –még mindig nem nyugodtak meg a kedélyek. A legújabb információk szerint a páros közösen nevelt lánya, Zahara elhagyta a nevéből apja vezetéknevét. A lány most kezdte az egyetemet, és felvételt nyert az egyik lányszövetségbe, ahol úgy mutatkozott be mindenkinek: „A nevem Zahara Marley Jolie. Az esetről egyébként felvétel is készült.

Zahara sosem állt ki nyíltan az apja ellen, nem úgy, mint Maddox, aki a válás óta szinte egyáltalán nem beszél az apjával, vagy Pax, aki az egyik posztjában baromnak nevezte őt. Épp ezért lepett meg sokakat, hogy pont Zahara volt az, aki minden előzmény nélkül elhagyta a családneve egy részét és gyakorlatilag megtagadta Pittet.

Persze nem ő az első olyan sztárgyerek, aki a felmenőjét letagadná, sőt, nem is kell messzire menni, hogy ilyet találjunk, hiszen Angelina Jolie is pont így tett.

Angelina Jolie és John Voight

Angelina születésekor a Jolie-Voight vezetéknevet kapta, és egészen 2002-ig ez volt a hivatalos neve. Azonban annyira megromlott a kapcsolata az apjával, az Oscar-díjas John Voighttal, hogy a színésznő kérelmezte a változtatást. Jolie még kislány volt, amikor a szülei elváltak, ő a bátyjával és az édesanyjával egy vidéki kisvárosba költözött, de a színész része volt az életének, olyannyira, hogy ő volt apuci pici lánya. Sőt, például a Lara Croft: Tomb Raider-ben – ami Jolie karrierjét sínre tette – mindketten szerepeltek. Amikor a színésznő 2000-ben elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat, a beszédében ezt mondta: „Apa, nagyszerű színész vagy, de még jobb apa.”

John Voight, James és Angelina Jolie

A szerető család (Fotó: Getty Images/Steve.Granitz)

2003-ban viszont már úgy nyilatkozott, hogy mérgező az édesapja közelében lenni – hogy mi okozta a kettejük közötti súrlódást, azt nem lehet tudni. Egy biztos, öt évig nem beszéltek egymással. A kapcsolatuk akkor kezdett ismét barátságos mederbe kerülni, amikor 2007-ben a színésznő édesanyja mellrákban elhunyt. Azóta beszélő viszonyban vannak, de inkább barátként aposztrofálják egymást, és nem családtagként. Jolie pedig sosem vette vissza a Voight vezetéknevet.

Lily és Rowan Atkinson

Rowan Atkinsonról mindenkinek a bolondos Mr. Bean ugrik be, és valószínűleg nagyon sokan azonosítják őt, mint hétköznapi embert is a szerepével. A színész magánélete viszont nem csupa móka és kacagás, főleg azóta nem, hogy lánya, Lily teljesen megtagadta őt, még a családnevét is megváltoztatta Sastryra amellett, hogy kétévnyi fotóját is törölte az Instagramról, mintha az apja nem is létezne számára.

Rowan Atkinson és a családja

Itt még teljes volt az idill (Fotó: Getty Images/Jon Furniss)

A dolog azután történt, hogy kiderült, Atkinson 25 éve tartó házasságát rúgta fel Sunetra Sastryval a nála 31 évvel fiatalabb Louise Ford kedvéért. Lily nem tudta megbocsátani a férfinek, hogy ilyen csúnyán bánt el az édesanyjával, ezért döntött úgy, hogy a kapcsolatát megszakítja vele, és ezért vette fel anyja lánykori nevét is. Bár szóvivőjén keresztül azt állította, hogy a hirtelen változtatásnak nem ez az oka, az egész elhatárolódás egybeesett a botrány kirobbanásával, úgyhogy ezt sosem tudta igazán lemosni magáról.

Kate és Oliver, valamint Bill Hudson

Bill Hudson énekes-színész és Goldie Hawn házasságából két gyerek született: Kate és Oliver. Nem sokkal azután, hogy világra jöttek, a férfi elhagyta őket, új családot alapított és hosszú évtizedeken át feléjük sem nézett. Nem mintha Kate és Oliver keresték volna őt, ugyanis – bár nevet nem változtattak – mindketten megtagadták biológiai apjukat, és egyértelműen Kurt Russellt tekintik apafigurának. A ’80-as évek óta a Tango és Cash sztárja nevelte őket, őt szólítják apának.

Néhány éve Oliver egy nagyon kedves képet is megosztott róla apák napja alkalmából, ahol egyszerűen csak Pa-nak nevezte a színészt. Amikor Kate újraosztotta a képet, ennyit írt: „Apa, csak így egyszerűen. Köszönök neked mindent! Szeretlek a Holdig és vissza.”

Oliver Hudson, Kurt Russell, Goldie Hawn, Kate Hudson és Wyatt Russell

Oliver Hudson, Kurt Russell, Goldie Hawn, Kate Hudson és Wyatt Russell – így teljes a családjuk (Fotó: Getty Images/Steve Granitz)

Bill Hudson ezen annyira felháborodott, hogy külön kérte a két színészt, változtassanak családnevet. „Már nem részei az életemnek. Oliver Instagram-bejegyzése rosszindulatú, gonosz, előre megfontolt támadás volt. Most már meghalt számomra. Ahogy Kate is. Gyászolom az elvesztésüket, bár még mindig ezen a földön járnak.” Sőt, azt is hozzátette, korábban ötgyerekes apukának tartotta magát, de már csak háromgyerekesként hivatkozik magára. Azóta állítólag sikerült valamelyest rendezni a viszonyukat, de továbbra sem állnak közel egymáshoz. Sem Kate, sem Oliver nem érzi feltétlenül szükségét, hogy kötődést alakítsanak ki.

Macaulay és Kit Culkin

Kit Culkin neve itthon annyira nem ismerős, maximum abban a kontextusban, hogy ő Macaulay Culkin édesapja, pedig maga is Broadway-színész volt, mielőtt hivatalosan a gyerekei menedzserének állt. A férfi és a Reszkessetek, betörők! sztárjának viszonya azonban nagyon korán megromlott. Macaulay csak 15 volt, mikor a szülei elváltak, de addigra már alig beszéltek egymással. Szerinte Kit gyerekkorában kegyetlen és erőszakos volt, ráadásul féltékeny volt a sikereire, ezért sokszor büntette őt. Édesanyja sem volt jobb, köztudottan arra akarta használni a fia vagyonát, hogy saját magának jobb életet biztosítson.

Macaulay és Kit Culkin

A színész látni sem akarja a szüleit, de ez kölcsönös (Fotó: Getty Images/Ron Galella)

Így a válás során Macaulay maga kezdeményezte, hogy 15 évesen nagykorúsítsák, és átvehesse a saját élete – és vagyona – felett az uralmat. Azóta nem is beszélt egyikükkel sem, teljesen megtagadta őket, de Kit Culkin is úgy nyilatkozott egy 2016-os Daily Mail-interjúban, hogy nem tekinti fiának a színészt.

Suri és Tom Cruise

Talán még mindenki emlékszik arra a médiacirkuszra, ami Tom Cruise és Katie Holmes kapcsolatát jellemezte. A páros a korkülönbség ellenére úgy tűnt, hogy egy életre tervez, azonban egyre inkább elhidegültek egymástól, és ennek végül a közös gyerekük, Suri látta kárát, aki tíz éve nem találkozott az apjával. Részben azért, mert a szcientológiai egyház megtiltotta a Mission: Impossible sztárjának, hogy részt vállaljon a válás után a gyerek életében.

Suri és Tom Cruise

Az utolsó közös fotók egyike apáról és lányáról (Fotó: Getty Images/James Devaney)

Suri meglehetősen zárkózott életet él – legalábbis egy sztárcsemetéhez képest –, ugyanakkor nem különösebben tűnik úgy, hogy ezt bánná, nem is keresi a kapcsolatot a színésszel. Katie Holmes egy interjúban úgy fogalmazott, hogy csak ők vannak egymásnak, így valószínűleg a 17 éves kamaszt nem nagyon zavarja, hogy az apja kikopott az életéből. Nem lepődnénk meg, ha 18 évesen úgy döntene, elhagyja a nevéből a Cruise-t és kizárólag Holmes néven szeretne érvényesülni.

Abigail és Anthony Hopkins

A 85 éves Anthony Hopkinsnak egyetlen lánya született, Abigail, még az első házasságából. Bár a családi szennyest sosem teregették ki, valamikor a lány kamaszkorában romlott meg annyira a viszonyuk, hogy a pletykák szerint Abigail még öngyilkossággal is próbálkozott. Az Oscar-díjas sztár közel húsz éve biztosan nem látta a lányát, lehet, hogy több is, és amikor 2018-ban arról kérdezte a Radio Times, hogy mi a helyzet az unokákkal, így fogalmazott: „Fogalmam sincs. Az emberek szakítanak. Családok szakadnak szét, és mindenki éli a saját életét. Az emberek döntéseket hoznak” – mondta szűkszavúan.

Abigail és Anthony Hopkins

1991-ben készült ez a kép, azóta sem látni őket együtt (Fotó: Getty Images/ Ron Galella, Ltd.)

Abigail örökölte apja tehetségét, bár végül nem a kamera előtt, hanem a színpadi díszlet mögött tudott érvényesülni: színházi rendező lett belőle. A magánéletéről nem sokat tudni, az apjáról pedig egyáltalán nem nyilatkozik, mintha megszűnt volna létezni számára. A PageSixnek nyilatkozó forrás szerint kedves ember, aki igyekszik magából a legjobbat adni, de azt is mondta: „Rengeteg szomorúság van benne. Nem volt könnyű neki (az apjával). Ez olyan dolog, amiről nem szívesen beszél és láthatóan egy folyamatos küzdelmet jelent számára.” Valószínűleg ezért is zárta ki őt egy életre.

Forrás: 1, 2, 3, 4

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top