nlc.hu
Sztárok

Végleg lezárult L. L. Junior kisfia halálának ügye

Végleg lezárult a Füredi úti tragédia ügye, nem bűnös a nő, akinek a felügyelete alatt érte halálos baleset L.L. Junior fiát

Perújításra csak akkor lenne lehetőség, ha egy eddig nem ismert, új perdöntő bizonyíték kerülne elő.

A 24.hu információi szerint a törvényes határidőn belül a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség nem kérte a Kúriánál az ügy felülvizsgálatát, vagyis végleg lezárult az ügy, ami L.L. Junior kisfának halála miatt indult. 

Mint írják, Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Fellebbviteli Főügyészség szóvivője megkeresésükre azt mondta, hogy az ügyészség alaposan áttanulmányozta az iratokat, és végül nem támadta meg felülvizsgálati indítvánnyal a jogerős ítéletet. És mivel a sértett jogi képviselője sem kezdeményezte az ügyészi indítvány előterjesztését, így végleg lezárult az ügy, az ugyanis teljesen kizárt, hogy a kisfiú kezét fogó nő  a Kúriához fordulna, miután jogerősen felmentették.

Hozzátette, most már csak perújítás esetén lehetne más kimenetele az ügynek, erre azonban csak akkor kerülhetne sor, ha egy eddig nem ismert, új perdöntő bizonyíték kerülne elő.

L.L. Junior fiának, Dávidkának baleseti helyszíne

Fotó: Birton Szabolcs/Fotocentral

L.L. Junior kisfia, Dávid 2019. augusztus 31-én hunyt el, amikor Zuglóban, a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél átszaladt a piroson a zebrán, és halálra gázolta őt egy szabályosan közlekedő autó.

A vádirat szerint a hároméves kisfiú és az édesanyja egy gyerekrendezvényre tartottak egy nagyobb társasággal, amikor a tragikus baleset történt.  A kisfiú nem az anya, hanem annak barátnője szoros felügyelete mellett közlekedett, és a vádirat szerint azért következett be a tragédia, mert nem fogta elég erősen a gyermek kezét, miután a kicsi egyszer már megpróbált kiszaladni az útra.

P. Carmen Olívia nem ismerte el a bűnösségét az elsőfokú eljárás során, a Fővárosi Törvényszék tavaly szeptemberben pedig bűncselekmény hiánya miatt felmentette, de az ügyész a bűnösség megállapításáért és büntetés kiszabásáért fellebbezett, így az ügy a táblabíróság elé került. A Fővárosi Ítélőtábla azonban tavasszal jogerősen is felmentette Hopp Csilla barátnőjét, és mint írtuk, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség nem kérte az ügy felülvizsgálatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top