nlc.hu
Sztárok

Zalatnay Sarolta születésnapja

„Nem vagyok én apáca” – így nézett ki tiniként a ma 76 éves Zalatnay Sarolta

Az első generációs pop-rock énekesnők egyike, aki közel hat évtizede van a pályán.

„Mindig mondták, hogy nem gondoltál arra, hogy utolsó koncert meg ilyenek? Az nagyon jól hangzik, olyan szempontból, hogyha azt akarod, hogy sok ember legyen vagy még több legyen egy koncerten, de én azt nem szeretem, hogy az utolsó, akkor még egy utolsó… Én ameddig tudok, és erőm van – és remélem, hogy van – akkor énekelni szeretnék, mert még igenis nem kevés tervem van” – nyilatkozta Zalatnay Sarolta a születésnapja kapcsán vele készült riportban

A ma 76 éves előadóművész még Zacher családnévvel született, majd a família többi tagjával együtt változtatta meg a háború után. Erről így emlékezett egy tévéműsorban. „A szüleimet kötelezték, hogy más nevet vegyenek fel. Nem tudom, miért éppen a Zalatnayt választották. És azt sem tudom, hogy rokonaink-e a Sacher-torta atyjai” – mondta Cini, aki már igen fiatalon klasszikus zenét és hangképzést tanult, szülei pedig operaénekesnek szánták. Ám egy rosszul sikerült mandulaműtét és a rockzene berobbanása mindent megváltoztatott.

Zalatnay Sarolta

Zalatnay Sarolta (Fotó: Olajos Piroska)

1966-ban a Magyar Televízió Táncdalfesztiválján, még csak 18 évesen ismerte meg az ország. Akkor második helyezést ért el a Hol jár az eszem? című dallal. A magyar előadóművészek közül ő hordott először miniszoknyát, jellegzetes, frufrus frizurát, és combközépig érő csizmát. A Wikipédia szerint 18 nagylemeze és körülbelül ötven kislemeze jelent meg. Háromszor mondta ki az igent: első férje Révész Sándor, a Generál és a Piramis együttesek énekese, a második Benedek László, a harmadik a nála 23 évvel fiatalabb Márton Csaba volt. Második férjének gyermekét, Benedek Nikolettet a sajátjaként nevelte fel.

Nézzünk pár fotót az énekesnő múltjából

Zalatnay Sarolta
Megnézem
Összes kép (18)

 

Zalatnay Sarolta egyébként a Tényeknek adott interjúban azt is elárulta, hogy a 2024-es év elején kezdik el forgatni az életéről szóló filmet, melynek főszerepére továbbra is Tóth Andit szeretné majd felkérni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top