nlc.hu
Sztárok

Katie Holmes élete a válása óta

Így él Katie Holmes, mióta elvált Tom Cruise-tól

A színésznő meglehetősen visszafogott életet él, aminek középpontjában egyértelműen a lánya, Suri áll.

Szinte olyan, mintha tegnap lett volna, hogy Katie Holmes és Tom Cruise elváltak, pedig már 11 éve, hogy kimondták a különélésüket. Korábban a sztárpár körül hatalmas volt a sajtónyilvánosság, nem volt az életüknek olyan része, amiről ne cikkeztek volna – kezdve azzal, hogy kislányukat, Surit béranya hordta ki – ám maga a válás már meglepően csendesen zajlott, pont úgy, ahogyan Holmes világra hozta egy szem gyermekét. A szcientológiai egyház tanai szerint a nőknek szülés közben csendben kell tűrniük a fájdalmat, ám valószínűleg ez csak egy csepp volt a tengerben, mikor a színésznő úgy döntött, válni akar. Hét közös év után, amiből ötöt férj és feleségként húztak le, 2012 júniusában, mindössze 11 nappal a kereset benyújtása után elváltak. Bár lehet, hogy úgy tűnik, mintha Holmes azóta eltűnt volna, valójában szó sincs erről, csak meglehetősen visszafogott életet él.

Újratervezés

A válás megviselte a színésznőt, még úgy is, hogy ő volt a kezdeményező fél, évekig nem vállalt semmilyen szerepet. Valahol érthető, hiszen akkora volt a szerelem közte és Cruise között, hogy valószínűleg a házassága kudarca rosszul érintette Holmest, akinek az egész életét újra kellett tervezni. Ráadásul Suri meglehetősen kicsi volt még, a színésznő pedig nem akarta hosszú hetekre elkötelezni magát egy forgatás mellett.

2014-ben már egy-egy rövidebb munkát elvállalt, de az igazi visszatérése 2015-re datálható, amikor is csatlakozott a Ray Donovan csapatához. Ez volt az az év is, amikor rendezőként debütált az Örök hercegnő című dokumentumfilmmel, amit az ESPN sportcsatorna számára rendezett Nadia Comăneci olimpiai tornászról.

Katie Holmes
Megnézem
Összes kép (4)

Minél inkább kezdett magára találni, annál több munkát vállat, és 2016-ban az első olyan nagyjátékfilmben is főszereplővé lépett elő, ahol ő maga volt a rendező. Ez lett Az élet anyuval, ami egy anya és a tinédzser lánya életére fókuszált, és nem finomkodott a szülőség árnyoldalaival kapcsolatban. Innen pedig nem volt megállás, Logan Lucky – A tuti balhé, Ocean’s 8 – Az évszázad átverése, Coda. A kritikusok egyre többet emlegették, így ez volt az a pont, amikor végre maga mögött hagyhatta a Dawson és a haverok Joey-ját, és azt is, hogy ő volt Mrs. Tom Cruise. 2020-ra végre ismét önálló személyiség lett, és újabb projektekbe vetette magát bele. Egyik legnagyobb dobása A titok – Merj álmodni című film lett, ami pont a pandémia alatt jött ki, és igazi közönségkedvenccé nőtte ki magát egy olyan időszakban, amikor pont álmodozni nem mertünk. Azóta sem pihen, idén újabb filmet készített Alone Together címmel, emellett visszatért a színpadra is.

A lánya a legfontosabb

Holmes, aki katolikus családban nőtt fel, mindennél fontosabbnak találja a család szentségét. Többek között – legalábbis a hírek szerint – ez vezetett oda, hogy Tom Cruise-t elhagyta, ugyanis a kereszténység és a szcientológia nagyon nem fértek meg egymás mellett. Nemcsak anyaként, hanem apaszerepben is helyt kellett állnia, miután a színész feléjük sem nézett, így még a korábbinál is szorosabb köteléket alakított ki Surival.

Katie és Suri

Katie és Suri New York-ban, 2022 szeptemberében (Fotó: Profimedia)

A kislányról sokat egyébként nem beszél, pláne nem oszt meg róla információt a közösségi felületein. Egy, a Varietynek adott interjúban annyit azért elárult, hogy bár nem olyan típus, aki a saját munkáját a gyerekre erőlteti, a pandémia alatt együtt végignézték a Dawson és a haverokat, hiszen a lánya pont abban a korban van, amiben ő is volt, mikor elkezdte a színjátszást.

A 17 éves Suri örökölte a szülei tehetségét, az Alone Together című filmben az énekhangját is megcsillogtatta, ahol Frank Sinatra klasszikusát, a Blue Moont énekli.

Mindig a legmagasabb szintű tehetségre vágyom, ezért megkérdeztem tőle. Nagyon tehetséges. Azt mondta, megcsinálja, és felvette, én pedig hagytam, hogy végezze a dolgát. Én általában így rendezek.

Zárt ajtók mögött

Valószínűleg tanulva a Cruise-zal való felhajtásból, a színésznő nagyon óvatos a magánéletét illetően. Szakításuk után egy évvel Jamie Foxxszal kezdett randizni, de a kapcsolatukat annyira óvták, hogy 2015-ig, azaz közel két évig senki nem tudott arról, hogy együtt vannak. Állítólag csak a saját lakásaikon találkoztak, és még oda is álruhát öltöttek, nehogy valaki tudomást szerezzen róluk. Az első pletykák megjelenésével a pár még titokzatosabb lett, soha nem erősítették vagy cáfolták meg a tényt, hogy együtt vannak, sőt, 2018-ig egyetlen közös fotó sem készült róluk. Akkor is csak egy lesifotós kapta őket lencsevégre, és egyáltalán nem úgy néztek ki, mint a szerelmesek. Végül nyáron lőtték az első olyan képet a malibui strandon, ahol egymást ölelve bolondoztak, októberben pedig egy gyémántgyűrű is feltűnt a színésznő kezén. 2019-ben nyilvánosan felvállalták egymást, de az eljegyzés ténye nem bizonyosodott be, és mivel még ebben az évben szakítottak, sosem derült ki, tényleg megkérte-e Foxx a kezét.

Jamie Foxx és Katie Holmes

Jamie Foxx és Katie Holmes a 2019-es Met-gálán (Fotó: Kevin Mazur/MG19/Getty Images for The Met Museum/Vogue)

2020-ban meglehetősen félreérthetetlen helyzetben kapták le Emilio Vitolo Jr. sztárséffel, aki nyolc évvel volt fiatalabb, mint a színésznő.  Ez nem volt akkora probléma, az annál inkább, hogy Vitolónak menyasszonya volt, aki az újságok címlapjáról tudta meg, hogy a férfi szíve másért dobog. A környezetük szerint nagyon egy hullámhosszon voltak, de munkájukból fakadóan nem tudtak annyi időt egymással tölteni, mint szerették volna, így végül barátként tettek pontot a kapcsolat végére nyolc hónap után.

Katie Holmes és Emilio Vitolo Jr.

Katie Holmes és Emilio Vitolo Jr. (Fotó: Profimedia)

Úgy tűnik, a nyolcas szám visszatérő elem a kapcsolataiban, mert Bobby Wootennel is pont annyit volt együtt, mint Vitolóval. Ezt egyáltalán nem titkolta, sőt, meglehetősen sokszor feltűntek együtt különböző eseményeken, de talán pont a gyorsaság és a nyilvánosság bevonása miatt nagyon hamar elfáradt, ami közöttük volt. Úgyhogy a színésznő most ismét a szinglik táborát erősíti, és kapcsolatok helyett a lányára és a karrierjére koncentrál.

Katie Holmes és Bobby Wooten

Katie Holmes és Bobby Wooten a Washington Square Parkban sétálgat (Fotó: Profimedia)

Forrás: 1, 2, 3, 4

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top