nlc.hu
Sztárok

Friss hírek jöttek Céline Dionról: az énekesnő nem ura az izmainak

Friss hírek jöttek Céline Dionról: az énekesnő nem ura az izmainak

Céline Dion 2022-ben jelentette be, hogy egy ritka neurológiai betegséggel, az úgynevezett Stiff-Person-szindrómával küzd.
Celine Dion nem ura az izmainak.

Céline Dion tavaly decemberben az Instagram-oldalán jelentette be, hogy beteg: az énekesnőt nem sokkal korábban egy ritka neurológiai betegséggel, az úgynevezett Stiff-Person-szindrómával diagnosztizálták. Dion akkor elmondta, a betegsége miatt nehezen jár és a hangszálait sem tudja úgy használni, mint korábban. Pontosan emiatt le kellett mondania a világ körüli koncertturnéját is, melynek keretében 2024 márciusában Budapestre is ellátogatott volna.

Dion a bejelentést követően eltűnt a nyilvánosság elől, hogy a gyógyulásra koncentrálhasson, amit az esetében tovább nehezít a tény, hogy betegsége meglehetősen ritka. Testvére, Claudette Dion a közelmúltban a 7 Jours című francia lapnak nyilatkozva elmondta, a betegséget egész mostanáig nem kutatták különösebben intenzíven a szakemberek. „Nem érint olyan sok embert, ezért kiterjedt kutatások sincsenek a témában” – mondta.

Claudette a lapnak részletesen beszélt testvére állapotáról is. Elmondta, hogy Céline immár „nem ura az izmainak”. 

A szívem szakad meg, mikor látom őt a betegséggel viaskodni. Igyekszik méltósággal viselni az állapotát, fegyelmezetten. Édesanyánk is mindig azt mondogatta neki, akármi is volt a téma: te egész biztos jól fogod csinálni, úgy fogod csinálni, ahogy kell.

És testvére elmondása szerint Céline a gyógyulást is igyekszik jól csinálni, annak ellenére, hogy a betegségét illetően egyelőre az orvosok is csak a sötétben tapogatóznak.

Mindkettőnk legnagyobb vágya az, hogy Céline újra színpadon állhasson. Csakhogy kevesen gondolnak bele abba, hogy a hangszálak is izmok, ahogy a szív is elsősorban izomból áll. Céline-nek pedig egy, az izmait támadó betegsége van. Szóval, amikor a visszatérésről beszélünk, elismerem, hogy ez mindkettőnknek nagy vágya, de hogy milyen formában valósulhat ez meg, azt még egyikünk sem tudja.

Claudette őszintén beszélt arról is, hogy ismernek több olyan érintett is, aki mára feladta a reményt, hogy valaha javuljon az állapota, de Céline nem tartozik közéjük. „Sok erőt ad neki, hogy tudja, mennyien szeretik. A rajongói imádják és imádkoznak érte. Rengeteg üzenetet, ajándékot kap és ő ezekből merít erőt a folytatáshoz.”

Céline Dion utoljára 2023 novemberében mutatkozott a nyilvánosság előtt. Három fia társaságában megjelent egy Las Vegas-i hokimeccsen, ahol a kanadai Montreal Canadiens csapata mérkőzött a Vegas Golden Knightsszal. Az eseményről a sztár hivatalos Instagram-oldalán több, a csapat öltözőjében készült fotót is posztoltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top