nlc.hu
Sztárok

Ma 90 éves Láng József

A ma 90 éves Láng József komoly célokat tűzött ki maga elé

Mint mondja, teljesen elégedett az életével.

Ma ünnepli 90. születésnapját Láng József. A Jászai Mari-díjas színész 60 évet töltött a pályán, ezalatt rengeteg színházi és film szerepben tündökölt, valamint Roger Moore magyar hangján is ő szólalt meg. Nem csak a karrierében, a magánéletében is sikeres volt, hiszen feleségével, Zsuzsával lassan 65 éve élnek boldog házasságban.

Láng József

Fotó: Vörös Szilárd

Ugyan a munkát már maga mögött hagyta, még mindig komoly céljai vannak a jövőre nézve. 

1953-ban érettségiztem, rá egy évre már hivatalosan a Nemzeti Színház szerződéses színésze voltam. Ezután két szezon idejére Pécsre kerültem, majd felhoztak Budapestre filmezni, bekerültem a Vígszínházba, onnan pedig 1962-ben a József Attila Színházba. Hatvan évet töltöttem el ott. Olyan sokat játszottam, olyan sok darabban voltam, hogy már nem hiányzik. De ez nem azt jelenti, hogy nem érdekel, vagy nem követem figyelemmel a színház életét, viszont játszani már nem szeretnék. Hatvanéves voltam, amikor nyugdíjas lettem, de utána is még majdnem harminc évig dolgoztam. Most már az időm nagy részét tévénézéssel töltöm, főleg ilyenkor, a téli időszakban. A tavasz, a nyár sokkal jobb, rengeteg időt töltök a csodálatos kertünkben. Imádom a növényeket, rengeteg virágom van, igyekeztem mindenfélét betelepíteni. Ha kiülök, úgy érzem, mintha egy oxigénsátorban lennék. Nagyon ritkán mozdulok ki, néha elmegyek újságért. A kocsit is átadtam a fiamnak, sokáig vezettem, és még most is tudnék, de már nem akarok, ezért a jogosítványomat sem hosszabbítottam meg” – magyarázta a Borsnak a színész, aki arra is kitért, szerencsére nem küzd egészségügyi problémákkal. 

Nincs okom panaszra, hiszen kalandos életem volt. Mindenre emlékszem. Sok szép dologban volt részem. Klassz családom, unokáim vannak és csodálatos feleségem. És fejben egyáltalán nem érzem a 90 évet. A mai napig számos szójátékot tudok, valahogy megmaradtak. Annak idején, általános iskolában, gimnáziumban és a főiskolán is oroszt tanultam. Közben az angolt is megpróbáltam elsajátítani, de nem kellőképpen. Most elhatároztam, ha már az agyam még mindig nagyon jól működik, hogy ebben az évben megtanulok angolul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top