nlc.hu
Sztárok

Frédéric von Anhalt véleménye Gábor Zsazsa szobráról

„Ez nem Zsazsa, ez egy szörny” – Frédéric von Anhalt felháborodott a feleségéről készült szobor láttán

Gábor Zsazsa özvegye mindent megtesz annak érdekében, hogy az elhunyt feleségéről készült szobrot sehol ne állítsák fel.

Gábor Zsazsa szobrot kap a második kerületben Budapesten, és ahogy korábban írtuk, a 2016-ban elhunyt magyar híresség bronzból készült mását a tervek szerint februárban fogják átadni. Ám a hollywoodi díva özvegye, Frédéric von Anhalt szerint a szobor félresikerült, nem hasonlít elhunyt feleségére, ezért nem ad engedélyt arra, hogy az alkotást közszemlére tegyék – írja a Blikk.

A nemrégiben komoly balesetet szenvedett Frédéric von Anhalt elmondta, hogy ő nem ilyen szobrot rendelt, az alkotás nem úgy néz ki, mint a felesége, nem a rá jellemző ruha van rajta, de leginkább az arcával volt elégedetlen.

De az alkotás fejéről már nem is beszélek! Ez nem Zsazsa, ez egy szörny, ez a szobor úgy néz ki, mint egy női ruhás férfi

– jelentette ki Frédéric von Anhalt, aki mindent megtesz azért, hogy a szobor ne legyen felállítva sehol.

Friedrich von Anhalt herceg, a néhai Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznõ férje egy õt és a feleségét ábrázoló kép elõtt a Gábor Zsazsa hagyatékából rendezendõ árverés tételeinek kiállításán a színésznõ egykori otthonában, a kaliforniai Bel Airben 2018. április 12-én, két nappal az aukció elõtt.

Friedrich von Anhalt herceg, a néhai Gábor Zsazsa magyar származású amerikai színésznő férje egy őt és a feleségét ábrázoló kép előtt 018. április 12-én előtt (Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson)

Az özvegy elmondása szerint egy kisebb vagyont fizetett már ki a projektre: 9,5 félmillió forint maga a szobor a művész tiszteletdíjával, öntéssel és talapzattal, és további 18 millió forintra tehetők az egyéb költségek, az ideutazás, a szálloda.

A szobor alkotója, Babusa János nem érti Frédéric von Anhalt szavait, szerinte eddig mindennel meg volt elégedve az özvegy. Aki ráadásul szerinte még tartozik is neki: hárommillió forint előleget fizetett ki, de a szobor hatmillióba kerül.

A szoborról készült fotót a Blikk cikkében tudod megnézni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top