nlc.hu
Sztárok

Zalatnay Cini nyugdíja

60 ezer forint Zalatnay Cini nyugdíja: „Ha nincs havonta 4 fellépésem, akkor nem tudok megélni”

Kénytelen minél több koncertet vállalni a 76 éves énekesnő.

Az elmúlt időszakban több híresség is nyíltan beszélt a megalázóan alacsony nyugdíjáról, ezúttal Zalatnay Cini fakadt ki. A Mandiner kérdésére elárulta, hogy mindössze 60 ezer forintot kap. „Az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénz, de ha nincs havonta 4 fellépésem, akkor nem tudok megélni. (…) Amíg bírom kondival, addig csinálom, és továbbra is csak élőben vagyok hajlandó énekelni, de úgyis eljön az a pont, amikor már nem lesz erőm rá, ám akkor nem tudom mi lesz” – mondta megtörten a 76 éves énekesnő.

Zalatnay Cini,

Zalatnay Sarolta nem tudja, miből fog megélni, ha már nem bírja a koncertezést – Forrás: TV2 / Mokka – videó (2023.07.31.-i adás)

Zalatnay egyébként ma már bánja, hogy nem áll több lábon. Erről már a Borsnak beszélt az énekesnő annak kapcsán, hogy miért nem követte más zenészek példáját és fektetett be korábban egy vállalkozásba, egy kisboltba vagy éppen egy hangstúdióba, mert akkor fellépések nélkül is lenne állandó bevétele. „Próbálkoztam én vállalkozással és minden pénzemet bele is tettem. Naiv voltam és veszettül szerelmes, aminek sajnos nem csak én, de mások is megfizették az árát. Nekem pedig be kellett ismernem önmagamnak, hogy semmi érzékem sincs az üzlethez, és az emberismeretem sincs éppen a topon” – indokolta.

Az énekesnő amúgy tavaly adventkor még arról beszélt a Mokkában, hogy a karácsonyi ünnepek után hatalmas projektbe kezd, mivel az év elején kezdik majd forgatni az életéről készülő filmet. Akkor azt nyilatkozta, hooogy az előkészületek már folynak, a karrierje során megírt 650 dalából pedig többet is felújítanak a film miatt. Azt is megerősítette akkor, hogy a főszerepre továbbra is Tóth Andit szeretné majd felkérni, ez viszont még valószínűleg néhány hónapig várat magára, az engedélyek és a szerződések elkészüléséig nem szeretne a szereplőválogatással foglalkozni. A Mandinernek adott mostani interjújában azonban szomorúan vallotta be, hogy sehol sem áll ez a projekt. „Forgatásról sajnos nem beszélhetünk, semmi nem történt, ami bevallom, megvisel lelkileg. Ígérgetések vannak, de konkrétum semmi” – panaszolta, hozzáfűzve: ő már egy dokumentumfilmmel is megelégedne.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top