nlc.hu
Sztárok

A gyógyíthatatlan beteg Céline Dion elkápráztatta a közönséget

Megindító pillanat: a nagybeteg Céline Dion csodásan festett a színpadon

Ő adta át az év albumának járó díjat a 2024-es Grammy-gálán.

Az idei Grammy-gálán Céline Dion is megjelent, aki Taylor Swiftnek adta át a legjobb albumnak járó díjat. Az énekesnő feltűnése nagy meglepetést okozott, ugyanakkor a közönség hatalmas örömmel fogadta: állva tapsoltak, amikor megjelent. Az előadóról 2022 decembere óta tudni, hogy gyógyíthatatlan, az agyat és a gerincvelőt érintő neurológiai betegségben, Stiff-Person-szindrómában szenved. A diagnózis óta csak kevés alkalommal láthatta a világ, így a rajongók teljesen “megőrültek” a közöségi oldalakon.

„Örülök, hogy itt lehetek veletek, ezt szívből gondolom. Azok, akiknek megadatott, hogy itt lehetnek a Grammy-díj-átadón, soha nem vehetik természetesnek azt a hatalmas szeretetet és boldogságot, amit a zene hoz az életünkbe és az emberekébe, a világ minden részén” – mondta Céline Dion, melyről tudósításában a Variety ír.

Mi is pontosan a Stiff-Person-szindróma? 

A betegség idővel egyfajta emberi szoborrá változtatja a betegeket, ahogy egyre merevebbé teszi a testet, legrosszabb esetben meggátolva a járást és a beszédet is. Mivel az SPS-t csak néhány éve fedezték fel, ezért gyógyítani sem tudják – egyelőre csak a folyamat lassítására van lehetőség. 

Celine Dion

Céline Dion 2020-ban. (Fotó: James Devaney/GC Images)

Így van most

Testvére, Claudette néha beszámol Dion állapotáról. Az egyik ilyen megszólalásából kiderült például az is, hogy az énekesnő azért mondta le a turnéját, mert a betegség befolyásolja a mozgási és éneklési képességeit. Dion egyébként korábban azt mondta, hogy sosem fogja hagyni, hogy az állapota határozza meg az életét.

Íme pár friss kép a sztárról, méghozzá a 2024-es Grammy-gáláról: 

Céline Dion
Megnézem
Összes kép (6)

A hírek szerint a hatszoros Grammy-győztes sztár a jövőben is próbál távol maradni a reflektorfénytől, ám a rajongóival szeretné tartani a kapcsolatot a közösségi oldalán

Utolsóként jöjjön az érzelmes bevonulás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top