nlc.hu
Sztárok

A TV2 sztárja, Budavári Fülöp amerikai egyetemre fog járni

Budavári Fülöp Arnold Schwarzenegger nyomdokaiba lép

A fiatal híresség 2020-ban felvételt nyert a TV2 Akadémia képzésére, amit sikeresen el is végzett. Most újabb fába vágta a fejszéjét, a cél érdekében pedig a tengerentúlra költözött.

Budavári Fülöp nem ismeretlen a nézők számára: volt online riporter a Sztárban Sztár! című műsorban, emellett szerepelt a Farm VIP-ben is. Jelenleg modellkedik, és kétlaki életet él Los Angeles és Budapest között. A fiatal híresség élete hamarosan teljesen megváltozik: felvették a Kaliforniai Egyetem színészképzésére. Tudni kell, hogy ez az egyik legjobb egyetem Los Angelesben. Körülbelül 25-en járnak majd erre, a képzés végén a diákok pedig nem diplomát, hanem egy speciális papírt kapnak kézhez. Az intézmény öregdiákjai között olyan hírességek is megtalálhatók, mint Arnold Schwarzenegger, Marilyn Monroe, Nicolas Cage, vagy Francis Ford Coppola.

„Lassan két éve, hogy egy magántanárhoz járok angolra, hogy a nyelvtudásomat fejlesztve amerikai beszédstílusom legyen. Tudatos építkezés volt ez a részemről, mert szerettem volna, hogy a modellmunkák és az ahhoz kapcsolódó kisebb színészi feladatok mellett idővel komolyabb felkéréseket is kaphassak. Ennek első lépése volt az angol nyelv, a következő pedig az a színészképzés, amire most felvételt nyertem az UCLA-re. Szeretnék fejlődni, tanulni és minél jobban képezni magam, mindig is a kitartó munkában hittem” – kezdte az nlc-nek Fülöp. De hogyan sikerült bekerülnie ebbe az iskolába? Mit lehet tudni a képzésről? Erre is választ kaptunk. 

„A felvételhez az első elengedhetetlen dolog a vízum. Mivel mára már megkaptam a munkavállalói vízumot, így ez nekem adott volt, tanulói vízumot szerezni elég bonyolult. Egy motivációs levelet kellett csatolni a jelentkezéshez, illetve egy korábbi referenciákkal bővített önéletrajzot. Nekem a televíziós munkáim erősnek és jónak bizonyultak, de az első órán azért kicsit megingott az önbizalmam. Minden osztálytársam rendelkezik színészi gyakorlattal, itt-ott voltak kisebb szerepeik, ráadásul rajtam kívül mindenkinek anyanyelve az angol. Így a bemutatkozás után úgy éreztem, hogy a magabiztosságom gyenge lábakon áll. De nagyon jól teltek az első órák, kifejezetten gyakorlati oktatás zajlik. Már az első órán megírt forgatókönyveket kaptunk, pár perc alatt memorizálni kellett, majd előadni. A legnagyobb nehézséget az olyan hosszabb angol szavak jelentik, amiket nem annyira ismerek, azokat megjegyezni és használni nem egyszerű feladat, de nagyon élvezem az órákat” – tette hozzá a fiatal műsorvezető. 

Budavári Fülöp

Budavári Fülöp (Fotó: Trenka Attila)

Élvezi a kinti életet

A tanulás mellett a lazítás is fontos számára. Magyar barátai is vannak a tengerentúlon, így nincs egyedül. A minap például az Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendő influenszer, Mészáros Mercédesz születésnapi partijáról posztolt pár képet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top