nlc.hu
Sztárok

Lehoczky Zsuzsa így tartja fiatalon magát

Teljesen átalakult az Operett egykori sztárja, Lehoczky Zsuzsa

Elárulta, mitől néz ismét boldogan a tükörbe.

Lehoczky Zsuzsa három éve vonult vissza, miután a Nemzet Színésze elismerést is megkapta. A művésznő közel sem él átlagos nyugdíjas életet. A Meglepetés magazinnak elárulta, mivel tartja magát fiatalosan és hogyan sikerült 87 évesen egy teljes átalakuláson átmennie. 

Lehoczky Zsuzsa

Fotó: Birton Szabolcs

Mindig találok valami értelmes elfoglaltságot itthon, amivel elmegy az időm. Például szeretek verset tanulni, amit lefekvés előtt felmondok magamnak, és ha esetleg nem sikerül jól memorizálnom, akkor egy fekete pontot beírok egy kockás füzetbe, és másnap újratanulom a verset. Fontosnak tartom az agytekervényeimet megdolgoztatni, nem szabad leépülni – fogalmazott a színésznő, akire alig lehet ráismerni, annyit fogyott. – Őszinte leszek, most újra szeretek tükörbe nézni. Tetszik, amit látok. Szinte a versenysúlyomat hoztam vissza. Ma reggel 57 és fél kiló voltam. Amikor elkezdtem a diétát, nyolcvan felett jártam! Nagyon szerettem enni, de ma már csak mértékkel. A szénhidrátot megvonom magamtól. Tésztát és süteményt nem eszem, reggelire is csak negyed kiflit engedélyezek elfogyasztani. Szigorú vagyok magammal. Hetente egyszer ráállok a mérlegre, és ha egy picivel többet mutat, akkor visszafogom az evést. Nem szeretnék újra dundi lenni. Félreértés ne essék, nincs bajom az elhízott emberekkel, csak én jobban érzem magam soványan.

A színésznő elégedett a karrierrel, amit befutott és azt sem bánja, hogy idejében elköszönt a színpadtól. 

Megtettem a dolgomat, hiszen 1956 óta játszottam. Az Operettszínházban elegáns gálával búcsúztattak el a közönségtől. Szívfacsaró este volt, sírtam is egy kicsit, amikor a zenészek vörös rózsákat dobáltak fel nekem a színpadra. Tudni kell átadni a helyünket a fiataloknak. Nem akartam megsajnált művésznő lenni, aki esetleg nem úgy teljesít a színpadon, ahogy tőle azt korábban megszokták. Egész életemben maximalista voltam, szeretném, ha így maradnék meg a közönség emlékezetében.

 

Meglepetés magazin címlap

Meglepetés magazin

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top