Harry herceg alig fél órát töltött beteg édesapjával, III. Károllyal

S.D.V. | 2024. Február 07.
Tizenhat hónapja nem látták egymást, ám így sem töltenek túl sok időt együtt.

Ahogy korábban mi is megírtuk, III. Károlyt rákkal diagnosztizálták. A hírt állítólag maga az uralkodó közölte mindkét fiával, erre Harry hercegről kiderült, hogy az Egyesült Királyságba utazik, hogy meglátogassa a beteg apját. A Buckingham-palota ezt nem kommentálta. Az angol sajtó most több információt is kiteregetett a nagy találkozásról. A Daily Mail szerint a herceg 11 órát repült, majd a keddi landolás után egyenesen a Clarence House-ba ment, ahol a kezelés után Károly tartózkodott. A lap azt írja, hogy 45 percet, a The Sun szerint viszont alig 30 percet töltöttek együtt, ami igencsak csekély, főleg azok után, hogy 16 hónapja nem is találkoztak. A király ezután Londonból Sandringhambe utazott. Harry egy luxushotelben töltötte az éjszakát, majd a hírek szerint rövidesen vissza is utazik Kaliforniába.

Vilmos herceg teljesen elzárkózott

A brit sajtó arról is beszámolt, hogy úgy tudják, Harry örömmel találkozott volna a testvérével, Vilmos herceggel, ám utóbbi nemet mondott erre. Királyi kommentátorok szerint ez annak a jele, hogy a kapcsolatuk véglegesen lezárult, bár sokan bíztak benne, hogy a családi gondok újra összehozzák a két testvért. Vilmos ezen a héten tér vissza a közfeladatokhoz, miután eddig segített otthon a feleségének, Katalin hercegnének a hasi műtét után.

Ez az utolsó közös kép Vilmos hercegről és Harry hercegről:

Vilmos herceg és Harry herceg II. Erzsébet királynő temetésén. (Fotó: Profimedia)

Kik állnak a király mögött?

Beatrice hercegnő és férje, Edoardo Mapelli Mozzi volt az első, akik meglátogatták az uralkodót még Harry herceg előtt. Bár Károly király unokahúga, Beatrix jelenleg a kilencedik az utódlási sorban, ő a negyedik 21 év feletti felnőtt a családban – Vilmos herceggel, Harry herceggel és édesapjával, András herceggel karöltve. Így András herceget és Harry herceget kivéve ő és Vilmos, valamint Kamilla királyné lehetnek az államtanácsosok a jövőben, amíg a király fel nem épül. Az államtanácsosok például aláírhatnak fontos dokumentumokat, és tárgyalhatnak nagykövetekkel. 

Exit mobile version