nlc.hu
Sztárok

Harry herceg így támogatja az apját, III. Károlyt

Harry herceg az Egyesült Királyságba utazik, hogy III. Károly mellett lehessen

Az uralkodó bizakodó a gyógyulásával kapcsolatban.

Ahogy korábban mi is megírtuk, III. Károlynál rákot diagnosztizáltak. Rishi Sunak brit miniszterelnök megdöbbenését és szomorúságát fejezte ki emiatt, ugyanakkor elmondta, sikerült a rákot korai stádiumában felfedezni, és az egész ország bízik az uralkodó felépülésében. A palota közleménye szerint a király hétfőn megkezdte a „rendszeres kezeléseket”. A Buckingham-palota hozzátette, hogy a király pozitívan áll a dologhoz és várja, hogy mihamarabb visszatérjen a munkájához. Közben a Daily Mail arról cikkezik, hogy az uralkodó kisebbik fia, Harry herceg Nagy-Britanniába utazik, hogy támogassa a családját és az édesapját. A trónörökös Vilmos herceg is besegít majd, amiben csak tud.

Harry herceg és III. Károly

Harry herceg és III. Károly 2019-ben (Fotó: Samir Hussein/Samir Hussein/WireImage)

A People úgy tudja, hogy Károly király maga beszélt két fiának a diagnózisáról. Az uralkodó három testvérét – Anna hercegnőt, András herceget és Eduárd edinburgh-i herceget – is személyesen értesítette. Harry herceg Kaliforniában él feleségével, Meghan Markle-lel és két gyermekükkel, a 4 éves Archie herceggel és Lilibet hercegnővel. 2020-ban költöztek ide, miután visszaléptek a királyi család dolgozó tagjai közül. Harry herceg azóta többször is visszatért az Egyesült Királyságba, többek között azért, hogy részt vegyen édesapja 2023-as májusi megkoronázásán. Azt egyelőre nem tudni, Harry herceg hol száll meg, hiszen az Egyesült Királyságban már nincs állandó rezidenciája. Ahhoz, hogy valamelyik királyi birtokon lehessen, a Buckingham-palota engedélyére is szükség van. 

„Őfelsége úgy döntött, hogy megosztja a diagnózisát, hogy ezzel is megakadályozza a találgatásokat, és abban reménykedik, hogy elősegítheti a közvélemény megértését mindazok számára, akiket a rák sújt világszerte” – közölte a palota a nyilvánossággal.

Az egész család támogatja 

Kamilla királyné végig a férje mellett lesz, de ragaszkodott hozzá, hogy folytassa nyilvános elfoglaltságait. Mivel a kezelések miatt most a munka nem prioritás az életükben, Kamilla próbál minél több időt a kedvesével tölteni, például kertészkedéssel, sétával vagy olvasással foglalják el magukat. A királyi család többi tagja is vállalta, hogy segít majd III. Károly távollétében. Az OK magazinnak Jennie Bond, a királyi család szakértője többek között azt is elmondta, hogy a királyné fél tőle, hogy elveszti a szerelmét. „Amit Kamilla biztosan nem akar, hogy Károly azonnal visszatérjen majd a munkájához, és kockáztasson egy esetleges komplikációt, szóval el tudom képzelni, hogy Kamilla »ápolónő szerepre vált«, és minden figyelmét a férjének szenteli.”

Kamilla királyné Swindonban

Kamilla királyné Swindonban (Fotó: AP Photo/Alastair Grant, pool)

Pedig sűrű hónapok jönnek…

A királyi párnak külföldi útjai is vannak tervezve 2024-re: májusban Kanadába mennének, októberben pedig Ausztráliában, Új-Zélandon és Szamoán vennének részt a Nemzetközösség kormányfőinek találkozóján. Egyelőre nem közölték, hogy ezek megvalósulnak-e. Arról, hogy milyen rákot diagnosztizáltak nála, szintén nem közöltek további részleteket, ám hangsúlyozták, hogy nem prosztatarákról van szó. Katalin hercegné már otthon lábadozik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top