nlc.hu
Sztárok

Így gúnyolta Meghan Markle-t Fülöp herceg

Ezt a kódolt gúnynevet adta Fülöp herceg Meghan Markle-nek

Egy új könyvben kiderül, miért tartotta veszélyes nőnek Fülöp herceg Meghan Markle-t. És az is, hogy a királynő mikor csalódott benne először.

„A királynőnek nagyon is szimpatikus volt Meghan, már az első teázás után jelezte ezt az unokájának. Nemcsak megkedvelte, de nagy reményeket fűzött is hozzá. Úgy érezte, hogy Harryvel együtt rengeteget tehet majd a Nemzetközösségi fiataljainak érdekében… Nem sokkal ezt követően úgy tűnt, hogy az egész ország őszinte örömmel fogadta Meghant. Fülöp herceg azonban, azon kevesek egyike volt, akit nem vett le a lábáról az egykori színésznő. A herceg óvatosságra intette az uralkodót, és jelezte, hogy Meghan az egykori Windsor hercegnéjére, vagyis a háromszorosan elvállt Wallis Simpsonra emlékezteti” – írja új, My Mother and I című könyvében Ingrid Seward.

Fülöp herceg, Meghan Markle, Harry herceg, Katalin hercegné, Vilmos herceg

Fülöp herceg, Meghan Markle, Harry herceg, Katalin hercegné, Vilmos herceg (fotó: Profimedia)

Az író szerint Fülöp, aki csak „DoW”-nak hívta Meghant, – a Duchess of Windsort rövidítve – nemcsak azért tartotta hasonlónak a két nőt, mert mindkettőnek kecses alakja, sötét haja és elbűvölő személyisége volt. És nem is csak azért, mert mindketten elváltak voltak. Sokkal inkább arra utalt Fülöp, hogy Wallis teljesen elcsavarta VIII. Eduárd fejét, elérte, hogy elszakadjon a családjától, és azt is, hogy lemondjon a koronáról miatta. Később pedig bulvárlapoknak adott interjúkból éltek. Pont ilyen lett Harry és Meghan élete is. Erzsébet tökéletesen értette, miért von párhuzamot a férje a két nő között, hiszen testközelből élte át Wallis és a nagybátyja történetét. 

II. Erzsébet és Meghan Markle

II. Erzsébet és Meghan Markle. (fotó: Profimedia)

Erzsébet soha nem mondta ki nyilvánosan, hogy mit gondol Meghan Markle-ről, de unokatestvérének, Lady Elizabeth Ansonnak beszélt a kételyeiről. A könyv szerzőjének Lady Elizabeth elmondta, hogy a királynő egyetlen megjegyzést tett neki Meghan és Harry esküvőjével kapcsolatban, mégpedig azt, hogy a menyasszony Givenchy esküvői ruhája „túl fehér” volt egy elvált asszonyhoz képest.

Seward szerint Erzsébet túlzásnak tartotta, hogy apja helyett az apósa, vagyis Károly kísérte az oltárhoz Meghant. Szintén az új könyvben olvasható az is, hogy a néhai uralkodó kellemetlenül érezte magát Michael Curry amerikai érsek szenvedélyes, 14 perces beszéde alatt. Ennek több oka is volt, de a legfontosabb, hogy férjével együtt utálták a hosszú prédikációkat.

II. Erzsébet és Fülöp herceg Harry esküvőjén.

II. Erzsébet és Fülöp herceg Harry esküvőjén. (fotó: Profimedia)

Szintén Lady Elizabeth beszélt arról, hogy Erzsébet összetört, amikor Harry közölte, hogy kilép a királyi családból. Nagyon számított ugyanis a fiúra a feladatokban, ráadásul nem is értette igazán az unokája és Meghan döntését. De az igazi tőrdöfést az Oprah-interjú adta meg, amiben rasszizmussal vádolta családját Harry. „A királynőt felzaklatta az unokája. Bármennyire is szerette Harryt, nem tudta megbocsátani neki, hogy elárulta a koronát, amelyet ő 70 éve képvisel” – mondta Lady Elizabeth.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top