nlc.hu
Sztárok

Ki II. Erzsébet gyerekkori barátnője?

Ki II. Erzsébet gyerekkori barátnője, aki keményen kritizálta Meghan Markle-t?

A 91 éves Lady Glenconner, a néhai uralkodó egyik bizalmasa, és udvarhölgye volt. Ha valaki, akkor ő jól ismeri a királyi család "működését".

A most 91 éves Lady Anne Glenconner azon hat nő egyike, akik a néhai II. Erzsébet udvarhölgyei voltak az 1953-as koronázáson. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Lady Glenconner a Rosebud with Gyles Brandreth podcast vendége volt október közepén, ahol úgy fogalmazott, hogy Meghan Markle azt gondolta, a királyi család tagjának lenni ugyanolyan, mint filmsztárként élni. De ki is Lady Anne igazából, és hogyan került bele A korona sorozatba?

II. Erzsébet koronázása

II. Erzsébet koronázása, Anne balról a második hölgy (Fotó: Getty Images)

Lady Glenconner korábban egy könyvet írt Az udvarhölgy – Egy nem mindennapi élet a korona árnyékában címmel. Aki látta – a sok ponton fikciós – A korona sorozatot, az emlékezhet rá, hogy Margit hercegnő egy esküvőn ismerkedett meg későbbi férjével, Antony Armstrong-Jones fotóssal. Ez az 1956-ban tartott esküvő valóban megtörtént, és nem volt másé, mint Colin Tennant (a későbbi Lord Glenconner) és Anne ceremóniája. Anne, aki öt gyermek édesanya, 1971-ben immár Margit hercegnő udvarhölgye lett, eme szerepet pedig az asszony 2002-ben bekövetkezett haláláig birtokolta. Ezt követően is tartotta a kapcsolatot a királyi családdal, főképp II. Erzsébettel.

Lady Glenconner. Lord Glenconner és Margit hercegn

Lady Glenconner, Lord Glenconner és Margit hercegnő (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top