nlc.hu
Sztárok

Az ÁVH kínozta a Szomszédok Lenke nénijét, Komlós Jucit

Az ÁVH kínozta a Szomszédok Lenke nénijét, Komlós Jucit

Komlós Juci magánélete nem volt fenékig tejfel.

Komlós Juci, az ország Lenke nénijének a Szomszédokon túl megannyi különleges szerepe volt színpadon és a filmvásznon. De nemcsak az alakításai miatt szerette őt mindenki, egyszerűen imádni való ember volt, aki ma, február 10-én lenne 105 esztendős – írja a Blikk.

Komlós Juci lánya, a később ismert színésszé váló, legendás színitanodát vezető Földessy Margit három éves volt, amikor az apja, Földessy Géza egy nő miatt otthagyta a családját, és külföldre szökött. Komlós Juci soha nem ment férjhez újra.

Komlós Juci élete

(Fotó: Gálos Mihály Samu/fotocentral)

Kevesen tudják Komlós Juciról, hogy férje 1948-as külföldre szökése után néhány hónapig vezette a miskolci színházat. Sikkasztással vádolták, és az ÁVH kihallgatta, megkínozta. Emelt fejjel viselte, ahogy  azt is, elhagyta férje, egyedülálló anya lett.

„Szinte mindennap találkoztam Jucival, szerettem a közelében lenni, hallgatni, ahogy az életről, a színházról beszél. Utánozhatatlan művész volt, ám mégis hétköznapi ember, mindenféle sztárallűr nélkül. Afféle régi vágású színésznő volt, szerette, ha minden és mindenki a helyén van. Mindig megmosolyogtam, amikor színpadra lépés előtt kérte a szokásos két deci zamatos borát, amelyet köhögés ellen használt rendszeresen…” – mesélte Bodrogi Gyula Komlós Juciról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top