nlc.hu
Sztárok

Először szólalt meg III. Károly a rákdiagnózisa óta

Először szólalt meg III. Károly azóta, hogy rákot diagnosztizáltak nála

A 75 éves uralkodó szerint diagnózisának nyilvános bejelentése a rákos betegeket támogató szervezetek fáradhatatlan munkájára is rávilágított.
„Mielőbbi gyógyulást, Őfelsége, III. Károly király” olvasható Sudarshan Pattnaik indiai homokművész III. Károlyt ábrázoló alkotásán az indiai Puri strandon

„Szívélyes köszönetet” mondott III. Károly király az embereknek a támogató üzenetekért, amelyeket azóta kapott, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Betegségének hétfői, hivatalos bejelentése óta először szólalt meg az uralkodó.

Mindazok, akiket érintett a rákbetegség, tudják, hogy az ilyen kedves gondolatok a legnagyobb vigaszt és bátorítást jelentik

– fogalmazott közleményében a 75 éves Károly.

„Ugyanilyen bátorító hallani, hogy saját diagnózisom megosztása hogyan segítette széles körben a megértést, és rávilágított azoknak a szervezeteknek munkájára, amelyek a rákos betegeket és családjaikat támogatják az Egyesült Királyságban és a nagyvilágban. Fáradhatatlan gondoskodásuk és elkötelezettségük iránti múlhatatlan csodálatom a saját személyes tapasztalatom miatt még nagyobb.”

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy a királynak pontosan milyen rákbetegsége van, de kezelik, és jelenleg Sandringhamben tartózkodik. Annyit közöltek, hogy az orvosok a király prosztataműtétjét követő diagnosztikai vizsgálatok során azonosították a betegség egy formáját. Károly visszalépett minden nyilvános szerepléstől, feladatait egyes eseményeken a királyi család többi tagja – köztük Kamilla királyné és Harry herceg – vette át.

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top