nlc.hu
Egészség

Jól van III. Károly király a prosztataműtét után

Megműtötték III. Károly királyt, így van most az uralkodó

Várhatóan egy éjszakát kell kórházban töltenie Károly királynak a beavatkozás után.

„Jól van, köszönöm” – mondta Kamilla királyné, amikor elhagyta a kórházat, ahol III. Károly király a megnagyobbodott prosztatája miatt korrekciós beavatkozáson esett át pénteken – írja a BBC.

A 75 éves Károlynak várhatóan egy éjszakát kell a kórházban töltenie. A kezelést a London Clinic magánkórházban végezték, ahol múlt héten Katalin hercegnét is megműtötték. Amikor Károly bevonult a kórházba, első dolga volt, hogy lábadozó menyét meglátogassa.

Meglepő, hogy a brit királyi család ilyen részletes információkat hozzon nyilvánosságra az egészségügyi problémáikról, ám Károly így akart példát mutatni a többi férfinak, hogy vizsgáltassák meg a prosztatájukat.

III. Károly brit király a kelet-angliai Sandringham birtokon lévő Szent Mária Magdolna templomban 2023. december 25-én

III. Károly brit király a kelet-angliai Sandringham birtokon lévő Szent Mária Magdolna templomban 2023. december 25-én (Fotó: Adrian DENNIS / AFP)

Úgy tűnik, a diagnózis megosztása megtette a hatását, a brit egészségbiztosító, az NHS honlapján ugyanis megugrott a megnagyobbodott prosztatával kapcsolatos keresések száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top