nlc.hu
Sztárok

Szerednyey Béla a nyugdíjáról

Szerednyey Béla: „Akkora nyugdíjat kapunk, amiből nehéz lenne megélni”

Nyugdíjasan is kénytelen dolgozni a 65 éves színész.

Közel egy éve már, hogy Szerednyey Béla nyugdíjas lett, ám – mint mondja – az a havi összeg, amit kap, még az átlagot sem éri el, már csak emiatt is fontos, hogy dolgozzon. Tavaly, a 65. születésnapján nyilatkozott arról, hogy nem számít valami nagy nyugdíjra. Mint a Blikk írja, a színész sejtése be is jött.

Szerednyey Béla

Csekély nyugdíjáról vallott Szerednyey Béla – Forrás: TV2 / Mokka – videó (2023.02.23.-i adás)

„Körülbelül ennyi, amire számítottam. (…) Annak idején a színházak belekényszerítettek minket abba a helyzetbe, hogy vállalkozók legyünk. Igaz, hogy amit a járulékokon megspóroltak, annak egy részét hozzáadták a gázsinkhoz, amit persze, feléltünk. Most ennek a következményei miatt jártunk pórul sok kollégámmal együtt” – magyarázta a bulvárlapnak Szerednyey, hozzátéve: „Akkora nyugdíjat kapunk, amiből nehéz lenne megélni!”

2022-ben úgy döntött, felére csökkenti a szerepeit, ám ezt nem sikerült kiviteleznie. „Negyven éven át havonta 25-30 előadásom volt, ennek akartam véget vetni. (…) Vannak hónapok, amikor a 6 játszóhelyen most is ugyanúgy 20 körül játszom” – meséli.

Az elmúlt időszakban amúgy több híresség is nyíltan beszélt az alacsony nyugdíjáról, legutóbb Zalatnay Cini fakadt ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top