Makláry Lászlót megviselte, hogy távozik az Operettszínháztól

S.D.V. | 2024. Február 28.
Nemcsak karmester, de főzeneigazgató is volt.

Az Operettszínház Budapest kulturális és társasági életének egyik csomópontja. Sok sztár játszott már ennek a teátrumnak a színpadán. Az utóbbi időben azonban mintha megváltozott volna valami: sorra távoznak a művészek. Ahogy korábban mi is megírtuk, a vezetőség nemrég megvált Sándor Pétertől, Széles Flóra, Kerényi Miklós Máté és több háttérmunkás pedig önként hagyta abba a munkát. Makláry László sem tartozik már a teátrum kötelékébe, a távozásáról a Blikknek mesélt.

„Nagyon szerettem ott dolgozni, hiszen az Operettszínház magas színvonalat jelentett a kulturális életben. A hangulat is jó volt, összeszokott csapat alakult ki remek szakemberekkel. Azt gondolom, ez az időszak mindaddig tartott, amíg a színházat Kerényi Miklós Gábor vezette. Tény, nem könnyű ember, de én jól tudtam vele együtt dolgozni, és meggyőződésem, hogy ő hozta fel a színházat magas színvonalra, illetve ő nevelt ki olyan művészeket, mint Dolhai Attila, Janza Kata vagy Szabó P. Szilveszter, akik ma is az Operettszínház legnagyobb sztárjai” – magyarázta a szakember, aki negyven évig dolgozott itt.

„Az egyik igazgatói ülésen Kiss B. Attila még a beiktatása előtt a beszédében kiemelte, hogy Maklári László addig marad a Budapesti Operettszínházban, ameddig akar, és azt dirigál, amit ő akar. Hát, úgy tűnik, ez mára feledésbe merült” – nyilatkozta a 73 éves Makláry László Artisjus-díjas karmester, érdemes és kiváló művész.

Makláry László (Fotó: Tóth Beáta)

Exit mobile version