nlc.hu
TV-sztárok
Maklári László búcsúztatása

Nem engedte az Operett vezetősége, hogy náluk tartsák a 40 év után kirúgott karmester búcsúbuliját

Maklári László szinte a teljes szakmai életét a teátrumban élte le.

Mint arról beszámoltunk, 40 év után kirúgták a Budapesti Operettszínházból Maklári Lászlót, a társulati tagokat is megdöbbentette, hogy elküldték a karmester-főzeneigazgatót. Több korábbi és jelenlegi kollégája úgy érezte, ennyi ledolgozott év után járna neki egy igazi búcsúbuli – az intézménytől ugyanis nem kapta meg -, ezért úgy döntöttek, szerveznek neki egy meglepetés-összejövetelt, a legnagyobb titokban – írja a Blikk.

Keresték a színházat, lehetne-e az épületben tartani egy összejövetelt Maklárinak, hiszen mégis csak ide kötődik a szakmai élete, de az Operett vezetősége elutasította a felvetést. Így egy külső helyszínen tartották a búcsúztatót – értesült a lap az egyik, korábban a színháznál dolgozó háttérembertől. 

Maklári László

Méltó búcsút akartak venni Maklári Lászlótól a kollégái – Forrás: TV2 / Mokka – videó (2014. okt. 31.-i adás)

A Blikk azt is megtudta, hogy a mostani társulatból többen is visszajelezték részvételüket a búcsúbulira annak ellenére is,  hogy tisztában voltak azzal, ez nem vet számukra jó fényt a jelenlegi vezetésnél.

A 73 éves, Artisjus-díjas karmesternek fáj a teátrumtól való elválás, különösen, hogy az a felesége elvesztése után néhány hónappal történt. “Elbeszélgettünk a főigazgatóval és a főzeneigazgatóval, ami úgy végződött, hogy elvették az előadásaimat. (…) Az elválás okait nem éreztem egészen indokoltnak. (…) Azt gondolom, több mint négy évtizednyi munka után talán nem ezt érdemeltem volna”mesélte korábban arról, hogy vált meg tőle a vezetőség.

A minap Mészáros Árpád Zsolt jelentette be, hogy 23 év után otthagyja az Operettszínházat, a múlt hónapban pedig Sándor Péter és Kerényi Miklós Máté is távozott. Sándor Pétert elküldték, miután nem tartották megfelelőnek a viselkedését az utóbbi időben, Kiskeró pedig 30 év után felmondott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top