nlc.hu
Sztárok

Elküldték az Operettszínházból Maklári Lászlót

40 év után kirúgták az Operettszínházból Maklári Lászlót: „Talán nem ezt érdemeltem volna”

A társulati tagokat is megdöbbentette, hogy elküldték a karmester-főzeneigazgatót.
Budapesti Operettszínház

Maklári László több mint 40 évig dolgozott a Budapesti Operettszínházban, december végén azonban a jelenlegi vezetés minden előadását elvette tőle. Mint a Blikk írja, a 73 éves, Artisjus-díjas karmesternek még fáj az elválás, különösen, hogy az a felesége elvesztése után néhány hónappal történt.

„Nagyon szerettem ott dolgozni, hiszen az Operettszínház magas színvonalat jelentett a kulturális életben” – nyilatkozta a bulvárlapnak. Elmondása szerint azonban a nívó csökkenni kezdett, amikor 2019-ben Kiss B. Atilla lett az intézmény igazgatója, a főzeneigazgató pedig Pfeiffer Gyula. Állítja, az elmúlt másfél évben a hangulat annyira megromlott, hogy – Sándor Péter, Széles Flóra, Kerényi Miklós Máté után – további sztárok is távozhatnak a teátrumból.

Makláritól tavaly decemberben vált meg a vezetőség. „Elbeszélgettünk a főigazgatóval és a főzeneigazgatóval, ami úgy végződött, hogy elvették az előadásaimat. (…) Az elválás okait nem éreztem egészen indokoltnak. (…) Azt gondolom, több mint négy évtizednyi munka után talán nem ezt érdemeltem volna” – panaszolta.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Balaton József 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top