nlc.hu
Sztárok

Steiner Kristóf a vegánságról

Steiner Kristóf a vegánságról: „Az empátiának az a magas foka, hogy az ember foglalkozik az állatok jólétével”

A pillanatot is felidézte, amikor erre a döntésre jutott.

Steiner Kristóf 15 éve él vegán életmódot. Az egykori műsorvezető korábban étkezési zavarokkal is küzdött, ám elhatározásában, hogy életmódot vált, nem csak ennek volt szerepe. 

Steiner Kristóf

Fotó: Schumy Csaba

A vegánságomnak kizárólag állatjogi motivációi vannak. Annak idején épp egy libacombot falatoztam egy étteremben Márton-napon Özge kutyámmal az ölemben, amikor egyszer csak bevillant egy gondolat: miért van az, hogy a kutyámra bármennyi pénzt elköltenék, hogy megmentsem, ha beteg, de egy másik állatot megrendelek, csakhogy megegyem? Az empátiának az a magas foka, hogy az ember foglalkozik az állatok jólétével, már önmagában recept a mentális biztonságra

 – mondta a story.hu-nak Kristóf, aki mielőtt belevágott volna az életmódváltásba, több szakemberrel is beszélt és rengeteget olvasott a témában. Mint mondja, sok emberben élnek tévhitek a vegánsággal kapcsolatban, miszerint negatív hatásai vannak, de ő makk egészséges. Ráadásul, a változatos étrendről sem kellett lemondania. 

Szeretem a klasszikus magyar konyhát, például a krumplis tésztát, ami véletlenül önmagában vegán étel, ha csak nem főz bele valaki szalonnát. De imádom a főzelékeket is. Emellett a nemzetközi konyha is óriási vesszőparipám: az indiai ételek, aminek jelentős része szintén vegán, vagy épp a közel-keleti ételek, a hummusz, a falafel. Én abban hiszek, hogy minden elkészíthető vegán módon némi kreativitással és odafigyeléssel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top