nlc.hu
Sztárok

Fördős Zé a családjáról

Fördős Zé apja más szakmát szánt neki: „Meg akart kímélni attól a stressztől és megfelelési kényszertől”

A családi kapcsolatairól is ejtett pár szót.

Már több mint egy évtizede annak, hogy Fördős Zé – öccsével közösen – elkészítette első receptvideóját, népszerű gasztrooldaluk pedig tavaly volt 10 éves. Zé azóta a képernyőn is feltűnt, mint A Konyhafőnök ítésze, és ő az egyedüli tag a zsűriben, aki az első évad óta állandó szereplője a műsornak

Fördős Zé

Fotó: Ványi Ákos

Mint kiderült, édesapja is szakmabeli, akinek cateringgel foglalkozó vállalkozása volt, így Zé már kamaszként, 14 évesen belekóstolhatott a szakmába.  „Már a középiskola alatt elkezdtem apunál dolgozni, pohárleszedőként és felszolgálóként kezdtem. Aztán lassan haladtam felfelé a ranglétrán. Később már kisebb csapatokat irányítottam ezeken az eseményeken” – idézte fel pályájának kezdetét Hevesi Tamás podcastjában, amit a story.hu szemlézett.

A csúcsidőszakban 100-200 fős stábot irányított. Az a gondterheltség, ami akkoriban apu arcára kiült, gyakran teljesen érthető volt. De egyébként ez nem sokat változott, mert még mindig együtt dolgozunk, és ugyanilyen szigorúsággal jön-megy.” Apja szigorúsága ellenére egyáltalán nem helyeztek rá nyomást, hogy családi hagyományokat követve a vendéglátással keresse a kenyerét, éppen ellenkezőleg. „Sok családban előfordul, hogy az idősebb generáció megpróbálja bevonni a vállalkozásba a fiatalabbakat. Nálunk ez fordítva volt. Apu mindig azt mondogatta, hogy más irányba induljak. Azért, mert meg akart kímélni attól a stressztől és megfelelési kényszertől, ahogy ő megéli ezt

 – magyarázta Zé, aki ezt követően kitért 2 évvel fiatalabb húgára és 12 évvel fiatalabb öccsére. 

Peti már a Street Kitchen napi aktuális vezetésében nem vesz részt. Már a saját személyes dolgaival foglalkozik. Hozzám hasonlóan ő is abban érzi inkább jól magát, ha a maga ura, és nem egy csapat részeként kell megoldani bizonyos dolgokat. A húgommal pedig nehéz most kapcsolatot tartanom, mert ők elköltöztek az Őrségbe, mindig is ez volt a vágyuk. Csodálatos az a hely, de az én befelé fordulásom olyan jellegű, ami igényli, hogy pezsgés mellett legyek, és ott ez nem lenne adott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top