nlc.hu
Sztárok

Így készül Dolly a Hungária-koncertre

„A szomszédok eleinte röhögtek” – nem akárhogyan edz Dolly a Hungária koncertre

Fizikailag is bírnia kell majd az énekesnőnek a többórás bulit.

Hónapok óta készülnek a Hungária tagjai a június 1-i nagykoncertre. A hetvenes éveikben járó énekeseknek azonban fizikailag is muszáj csúcsformába kerülniük. Míg Novai Gábor edzőterembe jár és személyi edző segítségével igyekszik jó kondiba kerülni, addig Dolly a kertjében való éneklős futásra esküszik. 

Lejtős a kert, a háztól a kapuig 70 méter, ami ugye oda vissza 140. Ezt a távolságot én naponta többször leszaladom” – mesélte a Blikknek a 74 éves énekesnő, aki egy ideje már énekel is, miközben rohangál le-fel a kertjében. “A szomszédok eleinte röhögtek, kérdezték, mit rohangálok én itt a kertben, mondom edzek, mert muszáj, de most már várják, hogy melyik nótát fogom énekelni”  – árulta el.

Dolly

Gőzerővel készül Dolly a Hungária nagykoncertre – Forrás: TV2 / Mokka – videó (2022.08.11.-i adás)

Mint ismert, egy nagykoncert erejéig újra összeáll a Hungária. A zenekar legsikeresebb korszakában, a nyolcvanas évek első felében működött felállásából Fenyő Miklós, Novai Gábor, Dolly és Szikora Róbert lép színpadra június 1-jén a Puskás Arénában, és velük olyan slágerek csendülnek ismét fel, mint a Hotel Menthol, a Duci Juci, a Csókkirály vagy a Limbó hintó.

Arról, hogy miért oszlott fel anno a Hungária együttes, Dolly korábban a következőket árulta el: “A Hungáriában hat dudás volt, miközben normál esetben kettő sem fér el egy csárdában. Az elején ezek az energiák összeadódtak, és rohamsebességgel vitték fel a bandát az egekbe. (…) Ám ezek a hatalmas energiák egy idő után már negatívan hatottak ránk”. A szétválást követően sokáig volt harag és feszültség a zenészek között, mindenkiben dúltak az indulatok, de az énekesnő szerint az egymás iránt érzett szeretet még akkor is megmaradt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top