nlc.hu
Sztárok

Dolly őszinte vallomása

Dolly őszintén bevallotta: „Nem akartam énekesnő lenni”

Fenyő Miklós meghívására, mindössze néhány dal erejéig ugrott volna be a Hungáriába, mint énekesnő. A nem várt siker egészen máshogy alakította az életét.

Több mint harminc éve van a zenei pályán Dolly, akit a Hungária énekesnőjeként ismert meg az ország még 1979-ben. Habár az elmúlt hónapokban leginkább állatkínzási botránya miatt szerepelt az újságok hasábjain, sok évtizedes munkája nem merült feledésbe. A kezdetekről a Sláger Kultban beszélt, ahol bevallotta, valójában nem ilyen pályára készül. 

Dolly

Fotó: Birton Szabolcs

„Nem akartam énekesnő lenni. Fenyő Miklós meghívott a Hungáriába, de mindössze arról volt szó, hogy néhány nyugat-berlini fellépésen elénekeljek velük pár dalt. Az év második fele másról sem szólt, csak hogy dalokat tanultunk, közel százat. Majd Novai azt mondta tartsunk egy főpróbát” – mondta Dolly, akit kitörő lelkesedéssel fogadott a közönség.

„Az E-Klubban volt a főpróbánk, amit meg lehetett nézni. Kezdetben kb. 50 fő volt ott, aztán jöttek egyre többen. Akkoriban mindenki farmerban járt, a Hungária a színes ruháival, a fekete napszemüveggel már önmagában feltűnő volt. A főpróba egy pontján jöttem be én, pongyolában. Leültem a színpad közepére kitett asztalhoz és elkezdtem sminkelni. Senki nem értette, mi történik. Majd az egyik számnál felálltam és elkezdtem énekelni. Valahogy egyre többen és többen jöttek be, mígnem úgy megtelt a hely, hogy a közönség csak egyszerre tudott mozogni” – idézte fel a kezdeteket Dolly, aki semmit sem bánt meg zenei karrierje alatt.

„Ki az az ember, aki nem csinál hülyeségeket? A lényeg, hogy tanuljunk a saját hibánkból, ha már máséból nem tudunk. A fiatalkori önmagamat sem óvnám meg a csalódásoktól, csupán annyit üzennék neki, hogy ne másoknak, csakis magának akarjon megfelelni” – árulta el S. Miller Andrásnak Dolly.

A teljes beszélgetés ITT visszahallgatható. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top