nlc.hu
Sztárok
Batiz András nem önszántából jött el a Fókusztól

Batiz András nem teljesen önszántából hagyta ott a Fókuszt

Batiz András a DTK: Elviszlek magammal műsorban idézte fel a régi kertévés időket. Az interjúból kiderült, hogy túl korán lett sikeres tévés, és nem volt választása: ott kellett hagynia a Fókuszt.

Marsi Anikó, Holló Márta, Kolosi Péter és Batiz András. Ők négyen voltak az RTL Fókusz című műsorának kezdőcsapata, akik villámgyorsan hatalmas ismertségre és népszerűségre tettek szert. András mindössze 19 éves volt, amikor elkezdett tévézni, négy évre rá pedig már a hatodik legnépszerűbb magyar tévésnek számított idehaza.

Batiz András

Batiz András 2009-ben (fotó: Réti Borbála/Fotocentral)

A Fókuszt 1997-től 2004-ig vezette, és eddig azt hihettük, önként hagyta ott, hogy kormányszóvivőnek álljon. Ez azonban nem teljesen így történt:

Egy idő után nagyon úgy éreztem, nem kifejezetten az elismertség/népszerűség tengelyen nézve, hogy nekem az kevés, (…) hogy mást is szeretnék csinálni. És ami más lehetett volna, az meg még annál is rosszabb lett volna. Így aztán nem maradt más választás, mint eljönni. De, persze, küldtek, tegyük hozzá. Nem az volt, hogy “Na akkor én megyek!”, hanem azt mondták, hogy akkor menni kell. Aztán hogy jól sikerült eljönni, az egy másik kérdés

idézte a Blikk a hamarosan 49 éves egykori műsorvezetőt.

Batiz András ma már trénerként és tanácsadóként dolgozik, elégedett a munkájával, és nem vágyik vissza a tévézéshez. Mondja ezt úgy, hogy biztos abban, hogy ma már jobban tudná csinálni. 29 évesen, amikor befejezte, még nem volt elég érett ahhoz a munkához. Sokat tanult viszont azóta, és ma már úgy érzi, a helyén van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top